Följ mig:
Dryck Kalas & Dukning Maträtter Min dag

Inspirationskväll med vinprovning och fotoskola

13 september, 2016

Vad gillar matbloggare? Jo: mat, dryck och att fotografera nämnda två ämnen snyggt. Cono Sur bjöd in till en middag med skola i dessa ämnen och det var väl det vackraste klassrum jag nånsin varit i.

cono_sur_bike

Cykeln är en symbol hos Cono Sur. Arbetarna på gården förflyttar sig med cykel för att vårda marken och för att dra sitt strå för miljön. Det är ett av världens mest miljömedvetna vinmärken.

Jag är ju ingen matbloggare så jag var väl katten bland alla duktiga hermeliner men jag har ett brinnande intresse, är ju rackarns bra på att äta och skapa vackra middagar.

cono_sur_dukning

cono_sur_dukning_bord

Och apropå vackra middagar: här hade en av våra svenska internationellt prisvinnande matbloggare, Sofija Torebo, varit med och skapat en ljuvlig kväll och dessutom agera fotolärare tillsammans med matfotografen Matilda Lindeblad

cono_sur_fotoskola

Med huvudet fullt av inspiration och nya kunskaper satte vi oss sen till bords för att få äta en middag specialkomponerad av årets kock 2015 Thomas Sjögren som skulle passa vinerna.

cono_sur_ostron

cono_sur_vin_kockar

Det blev många spännande smakmöten och nya kunskaper.

cono_sur_vin_meny

cono_sur_vin_tassels

Önskar verkligen att jag kunde ännu mer om vin. Har provat så många gånger men det här med druvor, dalar och årgångar sätter sig liksom inte helt. Tänk att ta en sipp av något ljuvligt och säga ”mmm, detta är en typsik chardonnay från slottet-som-heter-något”. Får gå en ordentlig kurs!

cono_sure_pinot_noir

Cono Sur är från Chile och det var så spännande och lärorikt att få ta del av deras resa och verksamhet. Ska erkänna att jag nog är en sån där som tidigare helst valt viner från ”the old country” som det heter, dvs Europa. Nu fick jag upp ögonen för Sydamerika.

cono_sure_vin_event

Tack för ett event med så mycket kunskap, nya bekantskaper och proppat med inspiration.

cono_sur_vin_middag_event

avsändare

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Amina 13 september, 2016 at 18:01

  Ok. Man ska inte göra reklam för sin egen blogg men jag är tvungen nu när jag läste det här. Jag har (bland mycket annat) en vinskola i min blogg. Inlägg kommer varje måndag och torsdag och det är baserat på kursen Vinkunskap 1 på 7,5 högskolepoäng som jag läste förra hösten med Ulf Wagner som kursledare. Skrev igår del 7 så det är inte supermycket för dig att ta igen och hänga med (om du skulle vilja). Kram Amina

  • Svara Helena Lyth 14 september, 2016 at 19:57

   Det hur okej som helst att göra reklam för sin blogg! Uppskattas och tas varmt emot.
   Detta måste jag kolla in. Stort tack för tipset. Ser fram emot att nu bli riktigt bra på vin.

   KRAM!!!

   • Svara Amina 14 september, 2016 at 21:26

    🙂 Jantelagen sitter väl i lite för mycket ibland, hihi. Kul! Ses imorgon i bloggen då 🙂 kram!

 • Svara vita_margarita 14 september, 2016 at 05:47

  Mysigt….men vore kul att veta mer om maten.

 • Lämna en kommentar

  Close