Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 september, 2020

Höstmiddag med rosabrun höstdukning

Jag älskar att göra en höstdukning för då får jag verkligen gå loss med färger. Och färger som kanske inte är det vanliga större delar av året i övrigt. Mustiga färger, varma färger och gärna i färgsprakande kombinationer. Just nu är det rosa och brunt jag helt snöat in på. Eller snöat och snöat, kan man säga hötslövat in på istället?

höstdukning

För ett tag sedan hade vi kära vänner på middag och jag har ju helt glömt att visa den höstdukning jag gjorde då så här kommer den.

Höstmiddag med rosabrun höstdukning

Rosa duk, bruna gamla medicinflaskor, ljuslyktor i brända varma färger, mässing, några få små buketter blev detaljerna som satte färg. Vårt vita vardags- och festporslin med blandade glas och vita linneservetter blev som ljuspunkter i det färgade.

höstdukning

De här medicinflaskorna har jag med mig från föräldrahemmet. De stod i ett skåp i vardagsrummet och jag tyckte de var liksom spännande. Som om det var gift i dem fast de var tomma.

Lyktorna är mina sedan evigheter. Jag har många i olika färger och de är verkligen de bästa. De funkar jämnt.

Fint i dagsljus men det är ju när det mörknar och ljusen tänds som dukningen är menad för. Och med fina vänner runt också. Ska få plats med armar, karotter och fat. Det är så klart inte oviktigt.

Tidigare höstdukningar kan du se HÄR, HÄR och HÄR.

höstdukning

Och här är den! Den lille katten med vas svans. Den fann jag på loppis i somras och jag frågade på mitt instagram om jag skulle köpa den. Förvånad över svaret…

höstdukning

Det var nämligen hel 74% som sa nej! VA!!??? Tur jag följde min magkänsla och slog till. underbar katt ju!

höstdukning

Här är dukningen med alla komponenter.

höstdukning

Har jag sagt att jag älskar detta hörn? Om inte så har jag i alla fall visat det många gånger men jag är så förtjust i dessa stora funkisfönster.

höstdukning

Gästerna har kommit, maken har briljerat i köket och gjort ratatouille och lammlägg. Det var en perfekt höstmeny!

Lammlägg som fått gå länge länge och är så möra att köttet bara faller av benet.

Kan vara så att ratatouille är en av mina favoriträtter. Jag förstår den snipiga recensenten i filmen Råttatouille, alla blir goda av en välsmakande ratatouille . Ska klämma ur receptet ur maken för jag vill också göra hans då den är av modell perfektion!

Vänner! Sådana som det gått evigheter sedan man träffade men det är som om samtalet tas upp senast vi sågs. trots att det gått år mellan. Det är sådant jag värderar högst här i livet.

Jag bakade en pumpapaj till efterrätt. Den slank ner på ett föredömligt sätt. Återkommer med receptet på den.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.