I lördags skulle barnen få baka något till dem och barnvakten. Då det är halloweentider så blev det spindlar av chokladbollar. Jag hade fixat salta pinnar doppade i smält choklad som ben, sen var det bara att sätta igång. Kladdigt, kul och gott.
Och för er som vill fira halloween idag och inte köpt något godis till de små spökena som kan ringa på dörren om några timmar kanske detta kan vara lösningen…
Halloweengodis – chokladbollsspindlar
Ingredienser: 12 chokladbollar/spindlar
100 g smör
1,5 msk kakao
4 msk strösocker
4 dl havregryn
1 msk kallt kaffe
smält blockchoklad
24 salta pinnar
russin
pärlsocker
Gör så här: Smält chokladen i micro eller vattenbad. Dela varje salt pinne i fyra och lägg ned i den smälta chokladen. Ta upp med pincett och lägg på bakplåtspapper. Ställ in i kylen och låt stelna.
Lägg och häll alla ingredienser till chokladbollarna i en bunke och gör till en stor härlig chokladboll. Dela i 12 bitar. Av varje bit – ta en 1/4 och rulla till en stor och en liten boll. Tryck ihop till en kropp med huvud.
Ta ut chokladpinnarna och tryck in 8 ben runt om varje spindelkropp. Skär russin i två delar och använd som ögon. Pärlsocker som tänder.
En lärdom: barnen höll länge i benen och då smälte chokladen så tryck in eller snarare ställ dem mot spindeln rätt snabbt så blir det inte lika kladdigt.