Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 december, 2016

Juldekorerar utan julpynt i köket & TACK till dig!

Vår vagnhylla som står i köket har fått sig en julstädning och en touch av jul. Bort flyttades barnens alla pennor, penslar, färger och papper. De får gå två meter bort till skåpet under julveckorna för att hämta det…

Jag ville inte sätta dit en massa tomtar, bockar och filthjärtan för att skapa julstämningen utan det gör jag med andra detaljer.

Som ni vet gillar jag att juldekorera med grönt och julväxter så så fick det bli. En söt liten en i ett Höganäskrus tycker jag är jul.

Eukalyptus är också en julväxt och i denna i bilden är en minivariant med bär. De gröna bladen med de röda grenarna och bladen är ju helt galet fina. Och juliga.

Och sen kommer här 2 riktigt bra jultips för att julpynta utan julpynt:

1. Visa upp sådant som hör julen till. Ljus är ju verkligen jul och även om de inte står i ljusstakar så kan de vara vackra som inredningsdetalj. Samma sak med knäcke, clementiner, nötter, vinteräpplen mm. Fram med det och gärna massor av det.

2. Ta fram och visa upp säsongens böcker. Är du som jag och hamstrar allt som har med inspiration till julen? Jag har så många böcker och tidningar om julen att jag skulle kunna sälja och ändå ha kvar. Jag väljer ut de bästa (och snyggaste) böckerna och har synliga i hyllan.

Visade upp lite från den andra delen av köket här om dagen och det jag kan säga är att köket har en mycket mer vilsam, stillsam och sval juldekorationstema än i vardagsrummet. Där är det mer färg och ombonat. Två nya fåtöljer har faktiskt även fått flytta in. Ska försöka plåta det imorgon. Mycket nu…

Och apropå det: Så ledsen att jag inte riktigt hinner vara jättemycket här på bloggen. Jag har nämligen den enormt stora lyckan att få ha en massa jobbuppdrag nu så jag ligger liksom lite efter överallt så jag försöker vara så mycket här jag kan. Här är ju min favoritplats på jorden. Den digitala i alla fall. Och jag måste säga TACK för på senaste tiden har jag fått så mycket kärlek av er läsare. De finaste mejlen med så mycket vackra ord att jag gråter. Att jag inspirerar, underhåller och ger tips som ni vill ha är det bästa betyget jag kan få. Jag läser vart enda mejl, varje kommentar här, på min Facebook och instagram men har så dåligt samvete över att jag inte hinner svara. Det får bli mitt nyårslöfte!!!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.