Har du testat att äta Erik med salt på?

När jag gick till torget för att köpa grönsaker till en fotografering så såg jag dem igen. De där knallgröna, nästan självlysande sakerna i grönskasståndet. Ser ut som stora oluddiga krusbär. Sett dem nu i några veckor just hos torghandlare lite här och var. Nu skulle jag fråga vad det var för något.

”Ja du menar Erik?!” svarade killen i grönsaksståndet. Kände mig lite goddag-yxskaft så klart.

Det visade sig att detta är en sorts plommon, vanliga i Turkiet, som heter erik. De ska ätas med lite salt på. Mer som ett snacks än då ett sött plommon.

Klart en kasse erik fick följa med hem!

Så kul och spännande att hitta något helt nytt. Inte ofta det sker.

Det blev verkligen något helt annat att äta med salt. Utan var det väldans surt och det liksom krullade sig under käkarna. Med salt försvann det lite på något magiskt sätt och syran, friskheten med saltet blev jättegott ihop. Och vackert är det verkligen!

Jag brukar äta rädisor på det här sättet, dvs doppa i lite flingsalt. Blir så himla gott och passar så bra som komplement till nötter och oliver på en fördrink t.ex.

Har du testa plommonet erik?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x