Visst älskar vi genvägar? I alla fall jag. Och så här på sommaren vill jag helst ha snabbfixade luncher och vi tog en färdig pizzabotten för att toppa med våra favoriter.
Det blev två pizzor – en som barnen bestämde och gjorde och så en där jag gjorde min pizzafavorit.
Pizza med fetaost, vitlök, färska champinjoner & färsk spenat
Ingredienser:
Antingen har du all tid i världen och bakar världens godaste pizzadeg eller så köper du färdiga bottnar, tortillabröd eller stora libabröd.
1/3 burk krossade tomater
1 klyfta vitlök
0,5 förp fetaost
4 champinjoner
0,5 förp färsk babyspenat
1 förp riven pizzaost
Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Häll och bred ut krossade tomater, skiva vitlök och sprid ut över hela pizzan. Skiva champinjoner och dela fetaost i bitar. Lägg ut jämnt över ytan. Avsluta med den rivna osten.
Grädda i mitten av ugnen 7-8 minuter och halvvägs läggs spenaten på för att sedan gräddas vidare.
Lite halvfabrikat, lite äkta vara. Man kan inte göra rätt alla gånger, ha ha! Gott blir det i alla fall!
Perfekt rätt för barnen att vara med och göra. Och sedan den stolthet de kände när den var klar.
Att skiva tunna skivor vitlök direkt på pizzan är smart och gott!
Och skjuts in i ugnen. Halvvägs in i gräddningen lade jag på den färska spenaten.
Då blir spenaten inte helt torr och fortfarande grön och fin.
Önskar att jag kunde lägga på ett doft filter här. Så gott.
Och pizza är ju perfekt sommarlunchmat. äta med fingrarna är alltid härligt.
Fler förslag på pizzor:
• Vegetarisk pizza med pulled oats
• Pizza bianco
SparaSpara