Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 september, 2021

Helgfrukost med tips till småbarnsföräldrar

En ledig helg väntar. Eller nja, det ska ju klippas gräs och höstsäd trädgården, åkas med återvinning och allt sånt där man bör och ska göra som vuxen människa. Men alltså inga planer eller bokningar vilket ger en sådan där känsla av att kunna sträcka ut sig. Allt man gör kan stretchas ut, få ta längre tid. Som frukosten.

Då vill jag så klart bygga upp en buffé vilket jag gärna lyxar till det med. Det vet ni sen tidigare.

Nu var det inte det jag ville prata om utan komma med ett tips från en förälder till en annan: Överdriv mängden grönsaker och frukt på helgfrukosten och låt barnen göra sina egna mackor eller hela upp yoghurten.

Plötsligt händer det nämligen. Den där ost- och skinkmackan får sig helt plötsligt en tomat- och gurkskiva. Det. är som byggsatser och det blir ju ett vackrare bygge om man toppar med något från växtriket.

Jag har tänkt på det att vid vardagsmiddagar kan de där gurkbitarna, morotsstavarna eller salladsbladen ratas men vid en frukostbuffé kan de laborera och “bygga upp” vackra mackor. Se där ja!

Passar även på att tipsa om mitt inlägg med massa, galet många faktiskt, tips till brunchen om du vill gotta till det imorgon söndag. Klicka HÄR och se allt.

Äldste sonen har aldrig varit en nej-sägare när det kommer till grönt i och för sig men nu har han faktiskt skippat smöret och kör helst avokado underst. Gott och så vackert!

Det är vår lillkille som är som teflon mot grönt, det bara faller av honom liksom. Men i yoghurten – där får det gärna var all världens frukost. Jag kan nöjda mig med det.

Önskar dig en fin lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.