Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 mars, 2014

True detective, min nya måndagsobsession

Förra veckan när jag hade en dag av ingenting så testade jag att slöglo på paddan. Inte min grej egentligen, gillar den hederliga tv.n och den ännu hederligare tv-tablån. Lockades av de enastående duktiga Matthew McConaughey och Woody Harrelson och serien True Detective (HBO). Visste ingenting om serien men de had me at hello. Så svart, så suggestiv, så bra!

Klämde alla tillgängliga avsnitt på ett dygn. (Tack söte son att sover så länge när du väl somnat) Men nu då? När kommer nya avsnitt? Jo, på måndagar. Jaha, då får jag vänta… Under frullefix i morse kollade jag HBO-appen – inget nytt avsnitt!!? Men, det ska ju – varför inte – har jag missat… Vid lunch låg avsnitt 8 där. Åh, det blir min måndagskväll!!

Var ni med under Twin Peaks och V åren? När man gick till skolan på måndagen och visste att alla i klassen sett samma program under helgen och visste att alla skulle förstå vad man pratade om. LägereldsTV, så kallas det. Mer eller mindre ett minne blott. Nu är frågan snarare “har du sett alla avsnitt av House of Cards än?” om svaret är nej så dör diskussionen, man vill ju inte avslöja något.

Älskar att “klämma” en DVD-box. Sitta uppe sent och säga till maken “vi tar ett avsnitt till” fast klockan är sen. Gå in i något helt och fullt. Får lite nostalgikänsla när jag tänker på det; innan barnen när det fanns energi över och att sitta med en hel säsong av Lost och inte bry sig att klockan är över 02. Samtidigt är nu vi helt förpassade till tv-soffan då bio är en lyx vi inte tar oss. De barnvaktsmöjligheter vi tar måste gå till något viktigare, så som föräldramöten och 40-årsfester.

Ikväll är det i alla fall jag, Matthew och Woody och den mycket mörka och spännande fortsättningen. Om ni redan sett avsnittet, säg inget!

Kommentar

  • Haha ja på den tiden fick man tålmodigt vänta :-). Har just klämt alla tillgängliga “Hart of Dixie” och är nu inne på “Nashville”… sen står House of Cards och True Detective på väntelistan….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.