Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 januari, 2019

En torsdag med soluppgång, pressvisningar & bröllopsdag

Vissa dagar är ju bättre än andra eller hur? Min arbetsdag och privata kväll igår var något utöver det vanliga. Ett schema som inte riktigt stämmer med de andra dagarna jag brukar ha.

Det märks att det är möbelmässa på gång för nu duggar pressvisningarna tätt vill jag lova. Nu var det visningar i stan och jobb på Snickeriet på schemat så jag fick hoppa ur myskläderna och se ut som folk och ta mig till city.

Att se denna vy över Djurgården från Nybroviken måste göra även den mest stressade lugn och harmonisk. Vilket magiskt ljus.

Magisk var även den fina vasen Ratio av Mårten Medbo för Kosta Boda som visades på Svenskt tenn. Eller vas? kanske snarare konstverk då den är limiterad och säljs bara på Svenskt tenn.

Finfint sällskap av Johanna som jag nu har roliga jobb på gång med. Att vara frilans är lite ensamt och att då få möta likasinnade och slå sina påsar ihop är så kul och givande.

Mårten berättade om processen och om sin inspiration när Ratio kom till liv.

TrendStefan trendspanar.

Bilderna gör inte alls denna glasskönhet rätta. Blir så vackra speglingar och ljusspel som inte alls syns här.

Sedan hade jag några timmars arbete vid laptopen. Jag valde Wienercaféet till mitt kontor.

Så svag för den här bistrostilen. Trä, marmor, speglar och stoppade stolar.

Om jag någon gång har en rak trappa ska jag ha en liten köksbänk under. Fint ju!

Våningsfat med tallrikar så här, inte med pinne i mitten, ligger på önskelistan.

Betalde för kaffet och tog mig några kvarter till Sibyllegatan och Mobile box för visning.

En liten hälsning på mitt instagram från mig och Kenny från South Park. Följer du mig på Instagram? Där, speciellt i Stories lägger jag upp saker från det jag möter för stunden.

Nya stolar av Mia Cullin och jag hoppas innerligt att hennes superstora runda pall som blev så hyllad på mässan för några år sedan, ska komma i produktion. Älskar hela denna serie.

Mötte även denna lampa från Foscarini som fick mig att bli jätteglad. Sugen på att göra en själv – borde väl gå med lång sladd, lampsockel och gummibollar. Här är det då glaskulor men kidsens studsbollar kanske jag kan ta? Ja, leker med tanken i alla fall…

Styrde sedan kosan mot Söder och vårt frilanskontor Snickeriet. Där hade jag bästa sällskapet av Anna María. Vi pratade om att det är dags för nya avsnitt av Larsson & Lyth. Så pepp på det – och du prenumererar väl??

Hon tog en bild på mig och det känns lite konstigt att se sig själv i en sådan position, som att få en utomkroppslig upplevelse och se hur man ser ut. Som den alla andra ser en. Bör sträcka på mig…

Sedan fick arbetsdagen vara slut så tog jag på mig läppstift och mötte upp maken. Vi firar nämligen vår 9.e bröllopsdag. Hurra för oss och för kärleken!!!

Tog mig några få kvarter till Mariatorget och den mysiga vinbaren Dryck. Så förtjust i det där vitrinskåpet på väggen. Spegel bakom glasen och flaskorna och med ljusslinga. Skulle gärna ha ett sådant hemma.

Fortsatte sedan runt hörnet till nyöppnade Café Cuvée.

En underbar liten kvarterskrog med en meny helt i min smak. Smårätter som är perfekta att dela på.

Vi började med creme fraiche-dipp med löjrom och chips. Sedan delade vi på en charktallrik (allt i på våningsfat är bra!) och 4 rätter. Alltså!!! Kalvtartar på burrata är bland det godaste jag ätit. Rödbeta med blodapelsin visade sig vara en superkombo, det hade jag aldrig gissat och havskräftor med rotselleripuré… Så gott alltihop!

Jag vet att jag är lång med mina 180 cm och med höga klackar blir jag ju 185-187 men är inte denna spegel lite väl lågt placerad, ha ha!

Sedan var jag helt slut. En heldag med så många intryck på vingliga högklackar gjorde att jag kände att kl 21.30 var en helt klart lagom tid att tacka för mig.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.