Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 februari, 2018

Drömmen om växthus. Trots vinter i trädgården

Drömmen om växthus är ett inlägg i samarbete med Trademax

Vintern rasar utanför fönstret och snötäcket blir bara tjockare och tjockare. Äntligen blev det riktig vinter. Varma kläder åker på för härliga snölekar ute samt att vi boar in oss ordentligt inomhus. Vår och sommar känns långt borta men jag är ju som många andra; man siktar alltid framåt och drömmer och planerar för nästa steg.

Nu är det drömmar om att få möta de första varma solstrålarna i en smältande vårträdgården och senare lediga sommardagar i hängmattan. Att jag om några månader kommer stå här barfota i tunna kläder känns väldigt främmande.

Något jag har börjat drömma om är ett växthus och uterum. En plats att andas klorofyll, se saker växa samt kunna få mysa i om sommarvädret inte bjuder på utemiddag.

Vi bor i ett område med 500+ hus där alla är byggda i funkisstil. Faktisk Europas största funkisområde och hela området är k-märkt så om jag ska ha växthus vill jag gärna att det ska lira med husen och stilen.

Detta växthus tycker jag verkligen skulle passa med arkitekturen här i området. Ser ut som en härlig paviljong nästan. Skulle inte ha stenplattor runt men en liten grusläggning skulle passa fint.

Sedan måste jag vara lite realistisk – kanske att jag inte ska ta mig an ett stort projekt på en gång? Kanske testa mig fram med ett mindre växthus.

Ett växthus som är mer som en växtlåda kanske? Den här varianten, väggväxthus, kan verkligen stå mot vår vägg i solläge då vi har stenläggning på sidan av huset. Fast då får jag ingen sittplats. Om jag nu inte tränger mig in, ha ha!

Ser ni lilla lekstugan där uppe? Det leks inte jätte mycket i den utan snarare att det är ett förråd. Kanske det kan bli bra plats för ett växthus i stället? Tåls att drömmas om…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.