Följ mig:
Min dag Stockholm

Inspirerande höstdag på Djurgården & Rosendal

23 oktober, 2018

Oktober, du kära oktober – du är god mot oss. I helgen var det en sådan där perfekt hösthelg och den blev ju inte direkt sämre när vi skulle träffa släkt ute på Rosendals Trädgård, Djurgården för en härlig lunch.

Börjar bra med en makalös promenad dit. Vackert som vilken målning som helst.

Alltid lika inspirerande att besöka Rosendal.

Får man ta en av varje tack?

Så här ser en höst ut på en tallrik, typ Goda tomatkokta bönor, rostade grönsaker som zucchini och paprika med fetaost. Denna lägger jag på minnet.

Långa skuggor från solen som kämpar sig fram. Vi tackar för värmen som gjorde att vi kunde sitta ute.

Dottern hittade min gamla ceriserosa fuskpäls som jag hade som vinterjacka på vårt vinterbröllop. Den var midjekort på mig – rätt lagom på dottern bortsett ärmarna, ha ha! Men den matchar höstlöven i alla fall.

Allt är så vackert när det liksom växer på nåder, in i det sista.

”Älskling, kan inte du ta en bild på mig när jag ser så där härligt höstig ut?” Jag vet inte om han lyckades…

Provar en selfie i ställe, ha ha. Och den älskade baskern är nu på för jämnan. Basker sedan -92. Bästa plagget – värmer och snyggar upp vilket dasssigt hår som helst!

Sen stängde Rosendal och kylan började komma krypande. Dags att röra på sig.

Promenad ner till kanalen i den vackraste färgpaletten jag vet.

För massa, massa år sedan bodde jag på Gärdet och detta var min vanliga promenadvy. Så stilla, så vackert.

Stockholm i mitt hjärta. Så overkligt vacker, denna vy! Bortsett kranarna då…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Åsa 24 oktober, 2018 at 01:33

  Härligt ha bilder. Du passar verkligen i din basker ♥️

  • Svara Helena Lyth 24 oktober, 2018 at 09:04

   Tack söta snälla. Perfekt värmare och bästa räddaren när håret inte alls ligga som man själv vill, ha ha!

   Kram!

 • Svara Hanna 25 oktober, 2018 at 07:31

  -Va, tycker hon inte kranarna är vackra? tänkte jag här i min frukost 🙂 De vittnar ju om att staden lever. Jag älskar byggkranar, men så är jag också ingenjör, haha. Men så klart, även väldigt vackra bilder från Rosendal. Jag känner att vi har fått vinst i höstlotteriet – underbart väder och vilka färger!
  Tack för dina inlägg Helena!

 • Lämna en kommentar

  Close