Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 augusti, 2021

Nu drar vi till Gotland för sista semesterveckan

Sommaren är inte slut bara för att semestern är slut. Det är något jag kämpar med att övertala mig. Lätt att börja tänka höst bara för att höstterminen startar. Jag blir bättre och bättre för varje år.

Men, för mig är det inte riktigt så utan semestern fortsätter på en av de somrigaste öarna: Gotland. Ska bli härligt med att få träffa vänner och familj, uppleva både den sydligaste delen och den norra.

Jag träffade min karl 1999 och det är närapå  varje år sedan dess vi besökt ön på sommaren och med det har jag också några saker jag alltid längtar efter. I år extra mycket då det blev en paus förra året för pandemin.

Gotländska måsten varje sommar

Här är de saker jag längtar mest efter:

Långa frukostar utomhus med svalor och humlesurr som enda ljud. Kanske att en häst galopperar förbi på grusvägen bredvid huset men annars så rasande tyst på mornarna.

Det magiska ljuset. Kalkstenar, kalkstränder, kalkvägar och stora himlar.

Färger. Eller få färger. Blir alltid så inspirerad av de starka punktfärgerna på husen.

Vatten i alla riktningar. Okej, Gotland är inte som Koster där man vandrar runt på en eftermiddag utan en väldigt stor ö men ändå att man vaknar och känner vindens riktning och det ger om man tar västliga eller östliga stränder.

Beachlife! Ensam på en kalkstensstrand, vid ett kalkbrott likt en pool eller med ett folkhav på långa sandstränder. Allt funkar!

Tid tillsammans. Här är det som sagt lugnt och allt tar sin tid. Mycket att upptäcka hos varann och i naturen.

“Middag bakom ladan” är nog banne mig den finaste uteserveringen. Så lyxigt att få besöka svärisarna här.

Var 15.e minut ändrar den skepnad.

Handla lojakt, äta lokalt. Saffranspannkaka minst en gång. Recept HÄR.

Att få lufta sig. Som sist på Stelor till exempel. Känns lite overkligt att saker och ting nästan är tillbaka till förr. Med planering och bokningar så kan vi nog få till lite restaurangbesök.

Ja detta är bara några saker jag längtar efter. Det är så mycket mer. Vi får se vad det blir. Först ut ska vi träffa kära vänner och bo i deras härliga hus. Bara det; att kunna ses hemma hos vänner. Det är ju magiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.