Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 september, 2019

Liselott Watkins på Svenskt tenn. Och min vägg

Förra veckan öppnade Svenskt Tenn en ny utställning med senaste samarbetet med illustratören, formgivaren och designern Liselott Watkins. Jag fick gå på pressvisningen och det blev en visning i hur härligt det är att få se hur en person kan skapa med sina händer och få fram nya former.

Pressvisningen var i Svensk Tenns tesalong och en liten frukost dukades fram.

Och så klart gör Svenskt Tenn inget halvdant utan här är allt vackert och genomtänkt.

Presentationen startade och Liselott Watkins gick igenom sin kreativa process. Så fantastisk inspirerande.

Liselott bor i Italien och där började hon undersöka att måla på gamla amforor som finns på flertalet loppisar. Hennes typiska illustrationer parat med inspiration av Picasso och Niki de Saint Phalle blev till vackra objekt.

De finns att se i utställningen där Liselott har fått skapa ett rum med saker från sitt privata italienska hem blandat med de objekt hon nu har tagit fram ihop med Svenskt tenn.

 

Objekt så som dessa vaser.

Jag har länge varit en stor fan av Liselott Watkins och älskar hennes Instagramkonto med mycket bilder från hennes magiska hem.

Klart jag ville få med mi en liten bit hem till mig men plånboken räcker inte riktigt så jag fick nöja mig med den lilla brickan. Men vet du? Den blev perfekt.

Hade inte tålamod att vänta på en tallrikshängare så jag skapade en egen. Ståltråd och silvertejp funkar nästan lika bra.

Nu hänger en Liselott Watkins på min vägg med favoriter. Astrid Lindgren, Niki de Sanint Phalle, Fornasetti har fått finfint sällskap.

Och kul att vi båda har Niki de Saint Phalle som en favorit.

Kan verkligen varmt rekommendera ett besök till Strandvägen för att inspireras

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.