Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 februari, 2017

Lexington & Lauritz.com skapar magi ihop med “Framtida antikviteter”

I går eftermiddag hade Lexington pressvisning för ett mycket spännande samarbete med Lauritz.com. Samarbetet har fått namnet Framtida Antikviteter (Antiques to be) och jag jublar inombords. Det är precis så man bör tänka när man gör stora inköp; att de ska hålla länge, gå i generationer och få flera liv. Bli en antikvitet någon gång i framtiden alltså. Så rätt i våra nu tider där det är så viktigt att tänka på hållbarhet och ursprung.

Lexington gör textilier, frotté och inredningsdetaljer som är av hög kvalitet samt tidlösa och klassiska. De ska både hålla länge och kännas rätt länge. Ja, framtida antikviteter alltså. Att de nu går samman med Lauritz.com som säljer antikviteter där design och inredning som genomgått denna resa utan att egentligen behövt ha det som extra tanke vid produktionen back in the days. Ett bord skapat på 1800-talet var självklart hopsnickrat för att hålla. Både fysiskt och över tid. Här fanns inga massproduktioner och rullande-band-fabriker. Möblerna står pall, generation efter generation.

Att se antika möbler med nya textilier som här på utställningen rimmar också väl med hur det ser ut hos många av oss. Vi blandar gammalt och nytt, pinfärskt och nött.

Framtida antikviteter

Så vad händer nu då? Jo, nu har Lexington satt samman paket och lagt ut på auktion. Du kan nu fynda härliga Lexington textilier och porslin samt alla de magiskt vackra antikviteter som visas upp på Stockholms Auktionsverk, Nybrogatan 32. HÄR är länk till auktionen. Auktionen pågår till 28/2.

framtida antikviteter

Den här “sängen” är en två delad fåtölj. Så när den inte användas som säng står de som två fåtöljer. Så smart!

framtida antikviteter

framtida antikviteter

Om jag bara hade platsen skulle jag gärna lagt vantarna på denna butiksdisk. Perfekt ju att ha allt pysselmaterial i vackra lådor fullt synligt. Grattis till den som kan få plats med och användning av den.

framtida antikviteter

framtida antikviteter

Ser ni den häftiga kombon här? Gammalt slagbord, nästan allmoge och så då mer moderna stolar med vävd sadelgjord.

framtida antikviteter

Åh, mitt funkishjärta slår fortare. Väldigt vackra detaljer på denna smala bokhylla gjord 1930.

framtida antikviteter

framtida antikviteter

Böljande, frasig sängkläder med riktig hotellkänsla. Så läckert med en låg hylla som huvudända. Perfekt för den som begåvats med stort sovrum.

framtida antikviteter

Är ni i stan i helgen tycker jag ni ska ta er en sväng förbi för att inspireras.

Jag smet iväg rätt snabbt för jag hade föräldramöte på förskolan. En plats som får mig att känna mig som en framtida antikvitet redan nu, ha ha ha! Lät som minglet skulle fortsätta ett bra tag till bland allt det nya och nötta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.