Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 oktober, 2019

Vacker höstmiddag på Ostindia Svart

Förra vecka fick jag vara med på lanseringsmiddag för Rörstrands nya porslin Ostindia Svart. Det var så vackert alltsammans och jag vågar satsa rejält på att Ostindia Svart kommer bli populärt. Både av de som är vana Ostindia-fans och även de som inte tidigare känt att det varit ett mönster för dem då den nu är mer grafisk och kan tilltala de lite stramare designsökarna.

Jag var bjuden på middag ute på Djurgården och till det söta lusthuset vid Djurgårdsbrunn. Och visst vill man ha ett litet lusthus när man ser ett som detta?

Ett litet uterum med plats för de små tillställningarna och med endast plats för måltider och samtal.

Så vackert och inbjudande. Överlag att kunna öppna upp dubbeldörrar är något jag verkligen kan lägga i min drömmar-mapp.

Så härligt och inspirerande gäng som kom. Gamla och nya vänner. Johanna, Caroline och Emily i samtal samt Emma och Emelie också.

Kan ha varit sommarens sista varma kväll. Ljuset var magiskt och solen trillade ner skrämmande fort ändå.

Och så här glad var jag att få vara med på allt detta fina! Foto: Emma Grann / Studio Femme

Och det här med runda bord är också något jag har i dröm-mappen.

Vackra Ostindia Svart.

Utöver det vackra mönstret så är själva tallriksmodellerna väldigt härliga. Den djupa tallriken är generös och passar perfekt för höstens grytor. 

sollen dippade ner bakom träden och vi välkomnades in till lusthuset.

Martina från Rörstrand, som jag jobbat med på den HÄR visningen, tog oss på en resa ända till 1746 när en skärva av ett porslin fanns i ett vrak på havets botten. Hur den skärvan med ett enastående vackert mönster på fick bli till förlaga för porslinet Ostindia som lanserades 1932. Då ljust blått med mörkare blå blommönster samt en liten brun kantlinje. Foto: Emma Grann / Studio Femme

Flera små Iittala-vaser med höga smala ljusstakar i kalla metaller på grå duk – triss i snyggisar!

Rödbetsrisotto med friterade chevrebollar. Kan inte med ord säga hur gott det var. En fin variant på rödbeta/chevre-klassikern. Skulle vilja testa det själv.

Utöver att porslinet nu fått en svart kostym har den brun kanten försvunnit. Jag var tvungen att fråga varför. I designprocessen var den brun kanten med men det skar sig och blev inte alls en bra enhet. Spännande det där, hur man i huvudet tror det blir bra men i praktiken inte alls lika bra. Bra att faktiskt testa alla idéer.

Älskar den här bilden. Jag undrar så vad Ebba sa som fick mig att garva så mycket. Och så undrar jag vad det är för spännande som Emma och Johanna går igenom där bakom. Foto: Emma Grann / Studio Femme

Gick ut  för att se det fina lusthuset utifrån i mörkret. Gjorde min längtan efter ett uterum ännu större.

Så fint att titta in och se värmen; både den fysiska och den goa varma stämningen.

Stort tack Rörstrand för en fin kväll och grattis till en fin ny servis i Rörstrandsfamiljen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.