Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 maj, 2024

Middag med Sydafrikanska gäster

När en inbjudan kommer om att få äta en sommarmiddag hos Valerie så svarar man ja fortare än kvickt. Det som nog ingen vågat hoppats på innan var att denna middag i maj skulle visa sig ge högsommarvärmen och skolavslutningskänsla.

Fina kära Valerie jag är så glad att ha fått lära känna. Jag hade den stora äran att få gästa hennes YT-kanal i påskas så det var kul att återkomma hem till henne nu i sommarskrud.

Långbord som absolut för tänkaran till både Italien och midsommar men kanske det skulle vara Sydafrika? Jag har aldrig varit mer söder över på Afrikas kontinent än Tunisien vet inte men av vad jag förstått är Sydafrik rätt lika Sverige i klimat. För i alla fall väldigt många svenska reklamfilmer spelas in där vintertid för att efterlikna svensk sommar. Ja ja, det var en onödig utläggning för vad jag menar: middagen var menad för Foot of Africa som är viner från just Sydafrika.

Hanna och Claudia.

När jag såg denna bild så kände jag verkligen att vi var sommarasvslutningsfina. Somrigt, luftigt och ljust.

Kvällens kock var Albin och det var ju roligt att återse honom från förra vineventet jag var på.

Foot of Africa betyder botten av kontinenten, som rötterna till trädet Afrika. Livets början kan man säga med tanke på att de äldsta fynden hittade av mänskligheten har grävts fram i dessa regioner.

Vit sparris! Säger det igen: Det är nu man bara ska äta sparris till alla måltider. Godast exakt just nu. Så gott med rostade mandlar till.

Den här vita chokladmoussen med citron var som den där sockerkakssmeten man egentligen vill äta innan den åker in i ugnen. Måste få receptet!

Tack kära Valerie för att jag fick komma till ditt bord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.