Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 december, 2018

Glöggmingel med julmys hemma hos oss

Igår hade vi den årliga julträffen med makens släkt och i år var den hemma hos oss.

Upplägget är enkelt; alla som kan komma gör det, man tar med sig något sött, bakat till kaffet och den som man är hos bjuder på något mer matigt.

Det blev ett minijulbord skulle man kunna säga; skinka, rödkål, senap, rökt korv, katrinplommon, vörtbröd, julknäcke, cheddar, stilton, chevre, västerbottenost, ostkex, marmelader, frukt.

Glöggen puttrande på spisen. Den doften, den värmen. Så mycket jul!

Min glöggmuggar – så HÄR tänker jag med dem.

Kanske inte någon White Christmas där ute men rackarnas mysigt här inne.

Det söta bordet fylldes på av varje gäst. Vi hade lussebullar som vi bakade förra helgen, pepparkakor och skumtomtar. Och sen en massa citrusfrukter.

Så vad bjöd våra släktingar på då? Jo mjuk pepparkaka med glöggmarinerade päron, engelsk fruktkaka, saffrans cheesecake med hallongrädde, nötmarängkakaor, klenäter, nötkaka. Vilken buffé det blev!!!

Och så var alla 28 gäster på plats och det var varsågoda!

Den där första skinkmackan. Den där första julmusten. Det är något speciellt med dem eller hur?!

Sen var det mys, riktigt julmys. Så hjärtevärmande att få fylla huset och känna att vi verkligen använder hela huset. Vårt hus verkar ändå må som bäst med mycket folk i det.

Som alltid blir det stressigt när det ska fixas innan så många ska komma men vi hann med allt. Ställde hyacinter i sina krukor när det ringde på dörren, ha ha! Hade väl inte fixat så mycket med pynt o dukning egentligen men när det är många som kommer går det inte att ha ett så fixat bord. Ljus och julväxter – det är ändå det bästa julpyntet skulle jag säga.

Sedan var det ett gående bord, folk satte sig där det fanns plats och hela tiden bytte plats. Sådant älskar jag, när det är en rörelse så alla hinner prata med varann.

Idag är det fullt ös. Kompiskalas för dottern, födelsedagskalas för brorson, adventskonsert som maken ska sjunga i och jag tror det nog ska funka att få in allt på samma eftermiddag.

Önskar dig en riktigt fin första advent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.