Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 januari, 2020

Nyårsdukning med vitt, silver & snöstjärnor

Här kommer då årets nyårsdukning som gick i vitt, silver och med is och snöstjärnor.

Kände spontant att jag verkligen ville ta ett rejält tag bort från julen som var mörk, röd och blå så det fick bli vitt och silver. Sedan var det både en tanke om att inte köpa nytt utan använda det jag har och att jag inte hade tiden eller orken att skaffa vackra blommor så det blev en rätt avskalad dekoration. Snöstjärnor av bakplåtspapper.

Vi skulle bli 17 personer runt bordet så detta är bilder på vuxenbordet. Sedan skarvade jag till med ett bord till för barnen.

Servettringar eller gardinringar?

Jag hittade på loppis för nåt år sedan en låda med virkade ringar. Jag är fortfarande osäker på om det är menat för dukning som servettringar eller som ringar till gardiner. Någon som vet?

Oavsett så är det helt magiskt vackra. Jag tänkte direkt att de skulle passa som servettringar. Lite gulnade men ack så vackra.

Och precis – de blev perfekta ringar till servetterna.

Vitt på vitt på vitt.

Och så strösslade jag olika snöstjärnor över hela bordet som dekoration. Vi skulle “plejta” maten, dvs ha tallriksservering så inga karotter eller kastruller behövdes göras plats för på bordet.

Putsade upp mina ärvda snirkliga silverljusstakar och Vänskapsknuten som är en bröllopsgåva. Kan säga att lite silverputs gör storverk för känslan.

Olika glasljusstakar med värmeljus fick jag också med. Vitt, silver och is så att säga.

Om det finns intresse så kan jag göra en steg-för-steg på stjärnorna för det har jag inte gjort än. Skulle du vilja ha det?

Lägger strax upp lite mer från själva firandet. Var inte så aktiv med kameran då jag dels fullt upptagen med att ha fest men även lite mör så jag behövde vara mer i nuet. Ett sådant firande blev det i år.

Vill du se mina tidigare nyårsdukningar och få fler tips? Titta då på detta samlingsinlägg HÄR.

Comments (12)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.