Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 januari, 2020

Nyårsdukning med vitt, silver & snöstjärnor

Här kommer då årets nyårsdukning som gick i vitt, silver och med is och snöstjärnor.

Kände spontant att jag verkligen ville ta ett rejält tag bort från julen som var mörk, röd och blå så det fick bli vitt och silver. Sedan var det både en tanke om att inte köpa nytt utan använda det jag har och att jag inte hade tiden eller orken att skaffa vackra blommor så det blev en rätt avskalad dekoration. Snöstjärnor av bakplåtspapper.

Vi skulle bli 17 personer runt bordet så detta är bilder på vuxenbordet. Sedan skarvade jag till med ett bord till för barnen.

Servettringar eller gardinringar?

Jag hittade på loppis för nåt år sedan en låda med virkade ringar. Jag är fortfarande osäker på om det är menat för dukning som servettringar eller som ringar till gardiner. Någon som vet?

Oavsett så är det helt magiskt vackra. Jag tänkte direkt att de skulle passa som servettringar. Lite gulnade men ack så vackra.

Och precis – de blev perfekta ringar till servetterna.

Vitt på vitt på vitt.

Och så strösslade jag olika snöstjärnor över hela bordet som dekoration. Vi skulle “plejta” maten, dvs ha tallriksservering så inga karotter eller kastruller behövdes göras plats för på bordet.

Putsade upp mina ärvda snirkliga silverljusstakar och Vänskapsknuten som är en bröllopsgåva. Kan säga att lite silverputs gör storverk för känslan.

Olika glasljusstakar med värmeljus fick jag också med. Vitt, silver och is så att säga.

Om det finns intresse så kan jag göra en steg-för-steg på stjärnorna för det har jag inte gjort än. Skulle du vilja ha det?

Lägger strax upp lite mer från själva firandet. Var inte så aktiv med kameran då jag dels fullt upptagen med att ha fest men även lite mör så jag behövde vara mer i nuet. Ett sådant firande blev det i år.

Vill du se mina tidigare nyårsdukningar och få fler tips? Titta då på detta samlingsinlägg HÄR.

Comments (10)

 • Fint med servettringarna! Noterar också med ett leende en “Snöboll”, ljuslykta från Kosta Boda som ju oförtjänt fått dåligt rykte och hånats men som fått en renässans, har minst ett par i min ägo också. Önskar dig ett fint 2020!

 • Jeg vet det er serviettringer. Flere damer jeg kjente på 70 tallet heklede slike i rosa eller lysblå til konfirmasjoner, Hvilket arbeid…. Selv synes jeg dengang det var fryktelig så jomfrunalsk. Nå syns jeg de var fine, men helst i hvite.

 • Vill absolut ha steg för steg på hur du gjorde stjärnorna! Underbart vackert och finurllgt liksom enkelt som alltid med dig. Tack!

  • Å jag måste helt missat att Snöbollen blivit ute. För mig är det en klassiker och jag fick två stycken när jag tog studenten. Men om man vill kan man idag hitta ett helt hav av dem för väldigt liten peng på loppis. Kanske skulle vara nåt 😉

   Kram
   helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.