Följ mig:
Kalas & Dukning Nyår Nyårspyssel & -tips

Nyårsdukning med vitt, silver & snöstjärnor

3 januari, 2020

Här kommer då årets nyårsdukning som gick i vitt, silver och med is och snöstjärnor.

Kände spontant att jag verkligen ville ta ett rejält tag bort från julen som var mörk, röd och blå så det fick bli vitt och silver. Sedan var det både en tanke om att inte köpa nytt utan använda det jag har och att jag inte hade tiden eller orken att skaffa vackra blommor så det blev en rätt avskalad dekoration. Snöstjärnor av bakplåtspapper.

Vi skulle bli 17 personer runt bordet så detta är bilder på vuxenbordet. Sedan skarvade jag till med ett bord till för barnen.

Servettringar eller gardinringar?

Jag hittade på loppis för nåt år sedan en låda med virkade ringar. Jag är fortfarande osäker på om det är menat för dukning som servettringar eller som ringar till gardiner. Någon som vet?

Oavsett så är det helt magiskt vackra. Jag tänkte direkt att de skulle passa som servettringar. Lite gulnade men ack så vackra.

Och precis – de blev perfekta ringar till servetterna.

Vitt på vitt på vitt.

Och så strösslade jag olika snöstjärnor över hela bordet som dekoration. Vi skulle ”plejta” maten, dvs ha tallriksservering så inga karotter eller kastruller behövdes göras plats för på bordet.

Putsade upp mina ärvda snirkliga silverljusstakar och Vänskapsknuten som är en bröllopsgåva. Kan säga att lite silverputs gör storverk för känslan.

Olika glasljusstakar med värmeljus fick jag också med. Vitt, silver och is så att säga.

Om det finns intresse så kan jag göra en steg-för-steg på stjärnorna för det har jag inte gjort än. Skulle du vilja ha det?

Lägger strax upp lite mer från själva firandet. Var inte så aktiv med kameran då jag dels fullt upptagen med att ha fest men även lite mör så jag behövde vara mer i nuet. Ett sådant firande blev det i år.

Vill du se mina tidigare nyårsdukningar och få fler tips? Titta då på detta samlingsinlägg HÄR.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Åsa 3 januari, 2020 at 22:50

  Fint med servettringarna! Noterar också med ett leende en ”Snöboll”, ljuslykta från Kosta Boda som ju oförtjänt fått dåligt rykte och hånats men som fått en renässans, har minst ett par i min ägo också. Önskar dig ett fint 2020!

  • Svara Helena Lyth 9 januari, 2020 at 17:17

   Å jag måste helt missat att Snöbollen blivit ute. För mig är det en klassiker och jag fick två stycken när jag tog studenten. Men om man vill kan man idag hitta ett helt hav av dem för väldigt liten peng på loppis. Kanske skulle vara nåt 😉

   Kram
   helena

 • Svara Dorte Tolfsby 4 januari, 2020 at 16:23

  Jeg vet det er serviettringer. Flere damer jeg kjente på 70 tallet heklede slike i rosa eller lysblå til konfirmasjoner, Hvilket arbeid…. Selv synes jeg dengang det var fryktelig så jomfrunalsk. Nå syns jeg de var fine, men helst i hvite.

  • Svara Helena Lyth 9 januari, 2020 at 17:16

   Visst är de ljuvliga. Så glad att jag hittade dem och ska nu använda ofta.

   Kram
   Helena

 • Svara Bodil Malmsköld 4 januari, 2020 at 16:34

  TACK gärna ett steg för steg på stjärnorna!! ?

  • Svara Helena Lyth 9 januari, 2020 at 17:15

   Hej Bodil! Vad kul, då ska jag sätta samman det.

   Kram
   Helena

 • Svara Helena 5 januari, 2020 at 22:43

  Vill absolut ha steg för steg på hur du gjorde stjärnorna! Underbart vackert och finurllgt liksom enkelt som alltid med dig. Tack!

  • Svara Helena Lyth 9 januari, 2020 at 17:14

   Stort tack för dina fina ord. Vad kul, då ska jag sätta samman ett inlägg med det.

   kram
   Helena

 • Svara Pernilla S 9 januari, 2020 at 15:30

  Jag med – tack för en fin blogg som inspirerar mycket!

  • Svara Helena Lyth 9 januari, 2020 at 17:14

   Då ska jag göra det. Kul om det kan inspirera.

   kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close