Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 januari, 2021

Vår nyårsafton i 3 steg – både ute & inne

Gott nytt år! Hoppas du fick ett fint nyår och kunde fira att vi nu lämnat 2020 och siktar framåt.

Vi fick et riktigt fint och roligt nyår med vår tre-stegsraket. Lite spretiga bilder då fokus låg på att vara mitt i det mer än genom kameralinsen men här kommer ett gäng bilder. Bilder för mig att minnas och ta fram när det är lite gråa tråkiga dagar.

Man lever som man lär. Gjorde mig en festlig och glittrig hårprydnad – som dem jag visade i Nyhetsmorgon. Tog på mig min festligaste klänning för här ska det inte hållas igen om än i en annan tappning än den vi kanske önskat.

Vi firade med kära vänner men då vi skulle bli för många om vi samlades allihop inomhus delade vi upp oss i små grupper men hade fördrink och tolvslag tillsammans utomhus.

En fantastisk fördrink som var ett knytis. Alla hade med sig olika snittar och ställde på trädgårdsbordet bland flaskor av bubbel och handsprit.

Värmande brasa, gasolbrännare, vackra ljusslingor och marschaller.

Så goda, så vackra. Och jag kommer aldrig tycka om Iphones kamerainställning med kort skärpedjup när den kapar saker som glasets överdel, ha ha.

Succé varje gång – marshmallows på spett över eld.

Barnen hade tillsammans gjort ett eget Kahoot, frågesports-tjänst på nätet, och genom fönstret kunde vi se tv-skärmen med frågorna. Vem som vann? Jag så klart.

Sedan gick vi hem i små grupper för middag inomhus.

Dukningen som jag visade tidigare blir som vackrast när kvällens mörker sänkt sig och de levande ljusen tänds. Jag är mycket nöjd med ljuskronan jag skapade i lampan. Gav ett helt fantastiskt ljus. Det ska jag göra om flera gånger.

Medan maten förbereddes skapade dottern med kompis fördrinkar till barnen.

Och namnlappar på. Alltid en bra idé.

Då tar vi och sätter oss.

Nyårsförrätten nummer 1: Löjrom med smetana, finhackad och isad silverlök och smörstekt blinier. Serverat på musselskal för allra festligaste sätt.

Mellanrätt måste man ju ha på nyår. Maken gjorde en helt magsikt god grön ärtsoppa – creme ninon. Toppad med lättvispad grädde och champagne.

Myset! Och skratten! Och tre killar i rödaktiga skjortor.

Huvudrätten som sa hallå! Ångad torskrygg, mandelpotatis, tunt skuren isad blomkål med dressing och hummerhollandais.

Barnens egna pepparkakshus fick se sig krossat.

Sedan var det dags att ta på sig varma kängor och mössa för att gå till ängen och möta upp de andra. Tolvslaget var nära.

En rekordgrön nyårsafton men det tog inte bort stämningen.

Tomtebloss. Finns nog inget festligare.

Vi hade köpt en tårta med raketer som ställdes långt ut på ängen. Det var fint att rejält fira av och stänga året med en smäll.

Tillbaka hem och efterrätten. Egengjord sorbet med champagne, det som vi också hade på midsommar. En riktigt festlig dessert hela året.

Sedan tog jag fram discolampor och vi dansade som om det inte fanns någon morgondag. När klockan passerat 03.30 surrade min armklocka. Den är kopplad till min telefon så den surrar när det ringer. “Vem ringer nu?” tänkte jag. Men det var inget samtal. Det var klockans stegräknare som sa – du har nu tagit 10 000 steg. Det tyckte jag var en tydlig signal att jag gjort mitt och läge att gå och lägga mig. Mycket glad och nöjd över att det blev en fin nyårsafton och tacksam över goda vänner i vår lilla bubbla att kunna fira med. Samt överlycklig över att jag redan innan sömn hade gjort min dagliga motion. Kunde med gott samvete göra INGETING på nyårsdagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.