Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 september, 2016

3 tips på gratis stilleben/styling med saker du redan har hemma

Visst vill man nu skapa nya stilleben i hemmet? Skapa styling som passar den nya årstid vi nu träder in i. Möblera om ovanpå bord, byråer, hyllor och fönsterbräden för att skapa ny känsla för rummet och årstiden.

Igår visade jag hur jag stylat med växter men du behöver inte gå ut och köpa nytt för att skapa nya stilleben, ny känsla. Du kan använda saker du redan har hemma. Bra för plånboken, bra för miljön och bra för sakerna som blir glada av att få stå i finrummet.

3 tips på stilleben med saker du har hemma

Stilleben_tips

1. Har du en tavla som inte går i de färger du önskar ha just nu? Vänd på den och visa upp baksidan. Flera tillsammans i olika storlekar eller en jättestor som bakgrund, fond.

Stilleben_tips_kork

2. Visa upp din samling. Allt som finns i mängd: korkar, snäckor, pez-behållare, garnnystan, kaffekoppar… Vad samlar du på? Ta fram samlingen och visa upp. Allt handlar om hur de presenteras. Jag har samlat korkar ett tag och poppat in dem allt eftersom i en glaskupa. Här ville jag ha en nedtonad färgskala och då blev denna beiga korksamling perfekt.

vika-papperslykta_03

3. Gör en ljuslykta av papper. Du kan vika till pappret till en snygg och wow-imponerande stil eller bara som cylinder runt ett glas eller liten vas och du skapar en NY ljuslykta. HÄR får du beskrivning.

Ja, det var lite tips på stilleben som du kan göra med saker du nog redan har hemma. Har du fler tips?Hur har du gjort för att styla till liten peng?

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook där jag lägger upp alla nya inlägg och gamla godingar från arkivet som förtjänar nytt ljus.

Comments (4)

 • Vilka bra tips Helena, speciellt det sista där, när jag såg bilden först så trodde jag att det var några dyra keramiklyktor du hade. Hm, försöker komma på fler bra tips men det är svårt när jag inte kan gå runt hemma och se hur jag har det… (Är ju i Milano hela hösten och här bor vi i en AirBnB-etta med en hyresvärd som tänkt typ rätt men det har blivit lite fel. Allt är färgmatchat i rött….)

  • Tack snälla Amina! Det är många gäster som vägrar tro på att jag gjort lyktorna själv. Det är så kul!!

   Ha en fin helg
   🙂

 • Hej tack för en kul blogg. Gillar att pyssla o dona så alltid roligt med lite inspiration
  Var inne på din FB sida och ser att det är samma saker som på din blogg, mer eller mindre. Är det så ?
  hls Tina

  • Hej Tina och tusen tack för att du gillar bloggen :9 Gulle dig!
   Ja, min fb-sida är ett sätt att komma till bloggen. Där lägger jag upp alla nya inlägg och även inlägg från mitt arkiv som kan vara passande att få synas igen. Jag har min blogg som mitt nav och FB samt Instagram är kringmedier så att säga.
   Var det något du tänkte runt detta? Vill du att fb ska vara något annat än bloggen? På fb kan jag inte ha så mycket innehåll då de inläggen inte går att fylla med text eller bilder på samma sätt.

   Ha en fin helg
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.