Lammwallenbergare till påsk

Lammwallenbergare – är inte det en riktig höjdare till påsk så säg. Det fina med påsk är att det finns så mycket olika rätter och smaker som kan passa och dessa kan göras i flera variationer. Som påsklammet tex, visst kan det göras på annat sätt? Som wallenbergare tex tänker jag.

Wallenbergare – en sann klassisk husmans och med tillbehören potatispuré och gröna ärtor är det en älskad rätt av alla. Med lammfärs blir det, vips, en påskig måltid.

Lammwallenbergare, saftiga och goda

Ingredienser:
500 g lammfärs
2 dl grädde
4 st äggulor
1 msk kalvfond
Salt & peppar
1 dl ströbröd
Smör till stekning

Skirat smör
6 msk skirat smör
2 msk hackad rosmarin
1 tsk kalvfond

Gör så här: Lägg färs i en bunke tillsammans med äggulor, grädde och fond. Blanda väl med med en slev. I med några nypor flingsalt och och några drag med kvarnen med svartpeppar. Häll upp ströbröd på ett fat och forma den blandade färsen till 8 wallenbergarna. Vänd dem i ströbrödet och hetta upp en stekpanna med smör. Stek lammwallenbergarna några minuter på varje sida.

Skirat smör: smält smör tillsammans med hackad rosmarin och fond. Rör hela kastrullen så det blandas, inte med slev eller sked. När det är helt smält hälls häll det klara smörfettet över i såssnipa och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.

Servera lammwallenbergare med skirat kryddat smör, ärtor och puré.

[wordpay_donation_inlinecode]Om du gillade detta inlägg, ge gärna då ett bidrag, Klicka HÄR[/wordpay_donation_inlinecode]

Önskas det tips på fler rätter som kan passa i påsk? Titta då här:

Anjovisrulle – krämig och matig
Pannkakstårta med kallrökt lax
Gubbröra – alltid rätt rätt
Vackert rosa, inlagda ägg
Fräsch sillsallad med äpple, selleri och kapris
Skotska ägg
Rödbetsgravad lax – god och gudomligt vacker

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x