Tips på sillinläggningar till påsk. Den som har följt mig och bloggen vet att jag är rätt galen i sill. Älskar att tre av våra högtider har sill på menyn. Borde egentligen äta sill oftare mellan midsommar, jul och påsk.
Här kommer förslag på sillinläggningar till påsk som kan komplettera varann och skapa en bra sillbuffé.
7 sillinläggningar till påsk
01. Currysill
Currysill är sedan några år (speciellt via den danska goda currysillen) min favoritsill. Jag gör den själv och får den precis så där gott currydoftande och lite söt som jag vill ha den. Och så påskjut gul så den är ju given i påsk! Klicka här för recept.
02. Gurksill
Detta är en sill som seglat upp på favvolistan på kort tid. Så fin kombination med sillen ihop med den svala gurkan och den lite peppriga pepparroten. Klicka här för recept.
03. Branteviksill
Detta är en sill som är ganska söt och i mitt tycke en god sill att ha på sillbordet som komplement till andra mer salta sillar. Klicka här för recept.
04. Romsill med vitt vin & schalottenlök
Detta är en maffig sill med rom som ger en lite lyxig känsla och smak. Klicka här för recept.
05. Modern sillsallad med äpple, selleri & kapris
Detta är en tycke fräsch och krispig sillsallad. Väldigt bra just till påsk då det kan komplettera den ljusa och vårlika påskmaten. Klicka här för recept.
06. Vitlöks- & kaprissill
En riktigt härlig sillinläggning med mycket smak och tryck. Passar verkligen även för de som är lite sillkritiska för denna smak gillas av de flesta. Klicka här för recept.
07. Lertallrikssill eller varm matjes
Den godaste matjesen med alla favorittillbehören på samma fat med varmt, skirat smör över – ja du hör ju! Världens bästa sill! Klicka här för recept.
Hoppas du hittar någon sill du blir sugen på och just får en riktigt god och glad påsk.
http://www.bonnierfakta.se/bocker/mat-och-dryck/s/sill–stromming/ – har du denna?
Den åker rätt upp på första plats på önskelistan!! Fyller ju år om ca 20 dar så jag hintar till familjen… hint hint.
Tack snälla Mian!!!
KRAM
Hei
Takk for fina oppskrifter.
Jeg lurte på hvor den krukken (som romsill ) med svarte håndtak er kjøpt?
Den var knall fin.
God påske eller som dere sier glad påsk
Hej Berit! Stort tack för att du hittat hit.
Visst är burken fin. J´Kommer tyvärr göra dig besviken – den köpte jag second hand för några år sedan så den kan vara svår att hitta just nu. Hoppas du kan leta i second hand butiker och marknader och hitta så småningom.
Kram och God Påske till dig ;)’
Tack för goda sillrecept.
Tacksam om det också finns anvisningar för det lilla hushållet, dvs 1 -2 personer.
Har gjort tre sorter, speciellt glad för Branteviksreceptet, som jag köpt färdiggjord tidigare.
I min vitlöks – och kaprisinläggning tog tyvärr vitlöken över, kommer att minska vitlöken nästa gång.
Tack en än gång för sillrecpeten
Hej Otto. Vad kul att recepten gillas. Hade gärna kunnat vara den typen av receptkreatör som kan skapa för olika storlek på sällskap men jag är ”bara” en bloggare som skriver om det jag skapar och gillar.
Med vänlig hälsning,
Helena