Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 juli, 2021

Vad jag skulle säga en typsik Koster-dag

Efter ett mycket härligt mottagande av ön så var vi nu laddade för en “riktig” dag på Nord Koster. Det som är så härligt med denna plats utöver den magiska naturen, de oändliga horisonterna och det totala lugn som man får gratis här så är vi även glada över att ha så många vi känner på plats. Denna dag skulle fyllas med heldag på stranden och sedan middag “på stan” med vänner.

Något vi gjorde varje dag förra året vara att baka bröd varje morgon. Då det inte fanns butik då så insåg vi att det var faktiskt lättare att packa ingredienser än bröd. I år är det ju samma läge så vi tog en favorit i repris. Satte deg kvällen innan med DETTA recept och bakar ut till frukost. Vinst varje gång.

Vårt lilla pardis för en vecka.

Med picknick, cyklop och solkräm packat tog vi sikte på Björnsängen. En underbar vik med fantastisk sandstrand.

Öns biodlares bin jobbar flitigt som… bin.

“Är vi framme snart???!!!” Nä det är inte så kul att gå när man bara helst vill bada. Men alltid samma sak – det är lååååång väg dit och väldans kort väg hem. Spännande matematik det där.

Väl framme var det bad för hela slanten. Timmar spenderade på em. strand har liksom ett annat sätt, en annan typ av tidsuppfattning.

Plötsligt kurrade det till i magen och min smartaste picknick fixades. Ja, den jag visade häromdagen.

Gårdagens färsbiffar med grönsaker och sås i tortilla. Pang tjong!

Timmar försvinner fort när man är mer under vatten än ovan.

Den blå sjöstjärnan vinkar, eller hur?

På koster är det väder. Det är bra väder, blåsigt väder, regnigt väder och sedan tusen varianter till. Det kan skifta snabbt och helt plötsligt blev det grått, mulet och regnhotande. Dags att packa ihop.

Överallt är det blommor på denna ö. Som en gigantisk bukett över alla ängar.

Väl hemma igen började det åska och dåna. Efter en dusch var det en regnhotande promenad till hamnen och träffa våra vänner på middag. Vi hann precis in på Strandkanten när himlen öppnade sig.

Strandkanten, den mysiga restaurangen med precis allt du inte visste du behövde. Som jag visade igår.

Men det man behöver och det man gläds av är den goda maten. Främst maten från havet. Världens största räkmacka, himmelska gratinerade havskräftor och mustig, krämig fisk- och skaldjurssoppa.

Jo det är en räkmacka. Inte ett räkberg, ha ha. Men jisses alltså – mängden räkor. Västkustens bästa?

Min krämiga fisk- och skaldjurssoppa var helt fantastisk.

Vi blev kvar inne medan åskan for över oss och regnet forsade ner. Jag bara älskar sommarregn, det är något befriande när de kommer och är så där intensiva. Vattnar världen och sedan försvinner. Ihållande sommarregn är däremot deppigt som sjutton.

De fem barnen körde frågesport vid bordet och alla vann varsin efterrätt.

När regnet försvunnit tog vi oss för en kvällsdrink på Ekoboden.

Årets första Aperol. Förmodligen inte den sista.

Ja, att detta blev en semesterdag av bästa sort som vi lägger i minnesbanken. Gissar att mitt bankfack där kommer vara fullproppat snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.