Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 juli, 2021

Världens bästa picknick! Resterna i tortilla

Att detta var världens bästa picknickmat lärde vi oss förra sommaren. Ja men den innehåller ju allt förutom att den är sjukt god;inget svinn då  resterna från middagen innan äts upp, den är enkel att bära med sig, snabbfixad på plats och behöver inga bestick utan är smidig att äta på en picknickfilt.

Vad är det då? Jo det är saftigt färskt tortillabröd som fylls med vad som helst du har kvar i kylen och sedan toppas det med en god sås. Jo, detta är viktigt. Såsen är ett mycket viktigt inslag för en torr rulle gör ingen glad. här var det en tub (älska genvägar som du vet) med de så kallade vita kebabsåsen (vad är det förresten?) men kan vara vilken sås eller dressing som helst efter tycke och smak. Majjo, Rhode Islands, curry mm.

Här har vi då gårkvällens grillade kött som blev över skuret i skivor samt matig sallad. Lägger kött och sallad på ett tortillabröd och allt toppas med den vita kebabsåsen för att sedan rulla ihop tortillan.

Nä, det ser inte mycket ut för världen men så himla bra rulle och nu var ju vårt kött och sallad riktigt goda så det hjälper ju till så klart.

Alla gjorde sin rulle och satte sig där det gick. Inga tallrikar eller bestick. Så bra.

Önskar du mer tips på picknickmat ska du kolla HÄR för hur många tips och recept som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.