Kan jag få ditt bästa Köpenhamntips mot mina bästa?

I sommar har vi bokat ett helt hus i Köpenhamn! Så otroligt häftigt det ska bli. Det är ett helt 3-våningshus mitt i stan där vi fem ska bo ihop med en familj till. Det var en spontan idé som slog oss när vi ”mellanlandade” i Köpenhamn i tre timmar på vår tågluff på påsklovet. ”Vad underbart härligt det ändå är i Köpenhamn! Tänk om man verkligen kunde få lära sig staden och bo längre än en helg.” sades över lunchbordet vi lyckades få. Jag är inte en jättespontan figur men maken gick från ord till handling på en gång och bokade på Airbnb. Bara så där.

Jag och vi har varit många gånger i Köpenhamn men det har varit över max en helg eller bara över dagen. Att nu få möjlighet att verkligen lära känna staden, se stan under dygnets alla timmar, bo i hus där vi då ska handla mat i lokal affärer, laga mat och testa stan på riktigt ska bli så kul. 

Kan jag få ditt bästa Köpenhamntips mot mina bästa?

Men nu så söker jag då så klart efter de där tipsen med ställen att besöka, restauranger jag inte får missa, maträtter som sätter fart på smaklökarna, butiker som är värda ett besök och även utflykter utanför stan då vi har bil. Har du några tips??? Om så är jag så tacksam för dem, stort som smått. 

Stort tack på förhand!

Så länge njuter jag av mina minnen från tidigare resor och hoppas på att fylla på med fler. Slänger upp det jag har här så du som ger mig tips känner att du får något i retur. Byteshandel – av bästa sort!

Nyhavn – kanske det mest obvious tipset men ingen lista på köpenhamntips utan Nyhavn, eller hur? Se vår mysiga kväll där HÄR.

 

Att boka en riktig frukost, dvs lunch på danska. En sådan där riktig smørrebrøfrukost med hela alltet. Gärna på våningsfat! Ställen jag rekommenderar är Café Sorgenfri, Slottskällaren hos Gitte Kik, Cafe gammeltorv, Trädgårdscaféerna vid Pile Allé, tex MG Petersens eller Hansens.

 

Eller ta en pølse i farten vid nån vagn på gatan. Alltid godare att äta korv med brödet på sidan.

 

Köpenhamn zoo! En mycket trevlig och rolig upplevelse.

 

Den blå planet likaså. Det var en riktigt häftig upplevelse.

 

Tivoli. Inget besök i Köpenhamn utan en kväll på min favorit av nöjesfält. Inser att alla gånger vi varit där under mina bloggår så är det vintertid. Hoppas på lite somriga bilder från Tivoli denna gång.

 

Det finns så otroligt många härliga butiker i Köpenhamn och jag gjorde för några år sedan ett inlägg med en massa butiker listade, se den HÄR. Som ovan är från Beau Marché som har både butik och bar. Listan har 4 år på nacken – vad saknas???

 

Ja det var lite av det jag hade. har du utflyktstips? Restauranger jag inte får missa? Butiker, museum, parker, promenader mm som jag utforska??? Snälla tipsa mig!!!

Prenumerera
Notis om
guest

18 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
2 år sedan

Nu bor jag bara 30 minuter från Köpenhamn på den svenska sidan, men pga pandemin har det blivit alldeles för lite Köpenhamn de senaste åren. Så jag ser fram emot en rapport från sommarstaden!

Vill tipsa om Ködbyen för lunch, eller kanske middag? Ett upprustat industriområde centralt i stan men massa trevliga barer och restauranger. Likaså cykel ut till Refshaleöen, för lite liknande känsla och kanske ett dopp?

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Maria
2 år sedan

Hej Maria. Lyx att ha så nära denna underbara stad. Och tack snälla för tips – att hyra cykel låter himla härligt. Det vill jag verkligen göra. Och bra med badtips – det kanske behövs om det är en sådan där pangsommar.

Kram
Helena

Petra
Petra
2 år sedan

Cisternerne, ett underjordiskt museum eller snarare konsthall som huserar nere i gamla vattencisterner. Mitt absoluta favoritställe.

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Petra
2 år sedan

Hej och tack snälla Petra. Wow, vad häftigt, aldrig hört talas om. Det ska jag genast kolla upp.
Stort tack för tips.

Kram
Helena

Cecilia Homann
Cecilia Homann
2 år sedan

Helt klart åka över till Reffen för lite street food- lagom flummigt med flottig mat och skön gungmusik!

Madeleine
Madeleine
2 år sedan

Vill även tipsa om Christiania, om man går igenom det ”läskiga” området med knarkförsäljning kommer man till en fin sjö och massa små mysiga caféer! En kaffe i solen där och bara känna stämningen och titta på människor är verkligen en upplevelse! Hela Christianshavn är väldigt fint och mysigt med massa mysiga ställen längs med kanalen. Tips på Parker är väl kongens have med botaniska trädgården.. Frukost eller brunch på ett av alla lyxiga ställen man kryssar i en lista på t.ex Wolf and konstantin är alltid mysigt! Å att ta en klassisk båt-rundtur från nyhavn är ett bra sätt… Läs mer »

La Cucina Nada
2 år sedan

Det lyder som en mega hyggelig sommerferie – København kan noget helt særligt om sommeren med alle parkerne, de grønne oaser og al vandet i form af havnen, kanalerne og søerne ! Som født, opvokset og bosat i København det meste af mit liv har jeg massevis af tips: Mit første og BEDSTE tip; gå væk fra de oplagte turist steder ! Strøget, gågaderne og langt de fleste spisesteder i indre by er dødkedelige, meget af det man finder der finder man også i storcentre, provinsen og sågar Malmö. Nyhavn er fin pga arkitekturen og skibene, men priserne på mad… Läs mer »

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  La Cucina Nada
2 år sedan

W O W !!!! Vilka fantastiska tips du kommer med. Nu har jag en hel plan och känner på en gång att en vecka inte kommer att räcka. Jag bör ju ha minst två för att kunna uppleva allt detta härligt.

Du ska ha ett superstort TACK för dina underbara tips och all den energi du la ner på att ge mig detta. Jag är verkligen tacksam. TACK igen!!!

Stor kram!

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  La Cucina Nada
2 år sedan

Hej Madeleine! Stort tack för alla dina tips. Åh vad bra. Jag skriver upp rubbet och ser fram emot en härlig vecka.

Stor kram
Helena

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  La Cucina Nada
2 år sedan

Tack snälla för tips. Detta har jag fått flera som nämnt och det låter magiskt. Det åker upp på listan.

Stor kram
Helena

Sofia
Sofia
2 år sedan

Tipsar också om resturangerna runt Kødbyen, men boka bord om det är kvällstid. Sen älskar jag Louisiana, det är bara en kort tur utanför Köpenhamn. Gillade det även som barn. Utöver detta rekommenderas Botanisk Have och Statens kunstmuseum (beror på intresse såklart).

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Sofia
2 år sedan

Hej Sofia och STORT tack för dina tips. Perfekt – jag skriver upp och nu ska det drömmas och planeras.

Kram
Helena

Elin
Elin
2 år sedan

Rundetårn är en upplevelse för både barn och vuxen!

Torvehallerne dvs saluhallarna är otroliga! Så mycket god mat att titta på och äta av.

Elin
Elin
2 år sedan

Experimentarium och den Blå planeten (för barn och vuxna) i alla åldrar Det var några år sedan vi var där iof sig men jag tror att de fortfarande är värda ett besök.

Bellan
Bellan
2 år sedan

Kolla in bloggen https://christinclausenbruun.femina.se/
Hon har sin brors familj i Köpenhamn och har massor av tips i sin blogg. Många från svägerskan Helle.
Jag bor i Malmö och tänker att jag nångång ska göra en christinochhelle-resa i kphm, för det verkar så mysigt.

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Bellan
2 år sedan

Ah men guld. Tack snälla för tips.

Kram
Helena

Du kanske också gillar...

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x