Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 maj, 2022

Kan jag få ditt bästa Köpenhamntips mot mina bästa?

I sommar har vi bokat ett helt hus i Köpenhamn! Så otroligt häftigt det ska bli. Det är ett helt 3-våningshus mitt i stan där vi fem ska bo ihop med en familj till. Det var en spontan idé som slog oss när vi “mellanlandade” i Köpenhamn i tre timmar på vår tågluff på påsklovet. “Vad underbart härligt det ändå är i Köpenhamn! Tänk om man verkligen kunde få lära sig staden och bo längre än en helg.” sades över lunchbordet vi lyckades få. Jag är inte en jättespontan figur men maken gick från ord till handling på en gång och bokade på Airbnb. Bara så där.

Jag och vi har varit många gånger i Köpenhamn men det har varit över max en helg eller bara över dagen. Att nu få möjlighet att verkligen lära känna staden, se stan under dygnets alla timmar, bo i hus där vi då ska handla mat i lokal affärer, laga mat och testa stan på riktigt ska bli så kul. 

Kan jag få ditt bästa Köpenhamntips mot mina bästa?

Men nu så söker jag då så klart efter de där tipsen med ställen att besöka, restauranger jag inte får missa, maträtter som sätter fart på smaklökarna, butiker som är värda ett besök och även utflykter utanför stan då vi har bil. Har du några tips??? Om så är jag så tacksam för dem, stort som smått. 

Stort tack på förhand!

Så länge njuter jag av mina minnen från tidigare resor och hoppas på att fylla på med fler. Slänger upp det jag har här så du som ger mig tips känner att du får något i retur. Byteshandel – av bästa sort!

Nyhavn – kanske det mest obvious tipset men ingen lista på köpenhamntips utan Nyhavn, eller hur? Se vår mysiga kväll där HÄR.

 

Att boka en riktig frukost, dvs lunch på danska. En sådan där riktig smørrebrøfrukost med hela alltet. Gärna på våningsfat! Ställen jag rekommenderar är Café Sorgenfri, Slottskällaren hos Gitte Kik, Cafe gammeltorv, Trädgårdscaféerna vid Pile Allé, tex MG Petersens eller Hansens.

 

Eller ta en pølse i farten vid nån vagn på gatan. Alltid godare att äta korv med brödet på sidan.

 

Köpenhamn zoo! En mycket trevlig och rolig upplevelse.

 

Den blå planet likaså. Det var en riktigt häftig upplevelse.

 

Tivoli. Inget besök i Köpenhamn utan en kväll på min favorit av nöjesfält. Inser att alla gånger vi varit där under mina bloggår så är det vintertid. Hoppas på lite somriga bilder från Tivoli denna gång.

 

Det finns så otroligt många härliga butiker i Köpenhamn och jag gjorde för några år sedan ett inlägg med en massa butiker listade, se den HÄR. Som ovan är från Beau Marché som har både butik och bar. Listan har 4 år på nacken – vad saknas???

 

Ja det var lite av det jag hade. har du utflyktstips? Restauranger jag inte får missa? Butiker, museum, parker, promenader mm som jag utforska??? Snälla tipsa mig!!!

Comments (18)

 • Nu bor jag bara 30 minuter från Köpenhamn på den svenska sidan, men pga pandemin har det blivit alldeles för lite Köpenhamn de senaste åren. Så jag ser fram emot en rapport från sommarstaden!

  Vill tipsa om Ködbyen för lunch, eller kanske middag? Ett upprustat industriområde centralt i stan men massa trevliga barer och restauranger. Likaså cykel ut till Refshaleöen, för lite liknande känsla och kanske ett dopp?

  • Hej Maria. Lyx att ha så nära denna underbara stad. Och tack snälla för tips – att hyra cykel låter himla härligt. Det vill jag verkligen göra. Och bra med badtips – det kanske behövs om det är en sådan där pangsommar.

   Kram
   Helena

 • Cisternerne, ett underjordiskt museum eller snarare konsthall som huserar nere i gamla vattencisterner. Mitt absoluta favoritställe.

  • Hej och tack snälla Petra. Wow, vad häftigt, aldrig hört talas om. Det ska jag genast kolla upp.
   Stort tack för tips.

   Kram
   Helena

 • Helt klart åka över till Reffen för lite street food- lagom flummigt med flottig mat och skön gungmusik!

 • Vill även tipsa om Christiania, om man går igenom det “läskiga” området med knarkförsäljning kommer man till en fin sjö och massa små mysiga caféer! En kaffe i solen där och bara känna stämningen och titta på människor är verkligen en upplevelse!
  Hela Christianshavn är väldigt fint och mysigt med massa mysiga ställen längs med kanalen.

  Tips på Parker är väl kongens have med botaniska trädgården..

  Frukost eller brunch på ett av alla lyxiga ställen man kryssar i en lista på t.ex Wolf and konstantin är alltid mysigt!

  Å att ta en klassisk båt-rundtur från nyhavn är ett bra sätt att se lite. När jag bodde i Köpenhamn tog jag alla som kom på besök med på båttur

 • Det lyder som en mega hyggelig sommerferie – København kan noget helt særligt om sommeren med alle parkerne, de grønne oaser og al vandet i form af havnen, kanalerne og søerne !

  Som født, opvokset og bosat i København det meste af mit liv har jeg massevis af tips:

  Mit første og BEDSTE tip; gå væk fra de oplagte turist steder ! Strøget, gågaderne og langt de fleste spisesteder i indre by er dødkedelige, meget af det man finder der finder man også i storcentre, provinsen og sågar Malmö. Nyhavn er fin pga arkitekturen og skibene, men priserne på mad og drikke er helt crazy høje ifht hvad det er.

  I indre by vil jeg foreslå, at gå i Skjalm P på Nikolaj Plads, her finder du skønt køkkengrej og interiør. Kunst og Køkkentøj i Østergade er creme de la creme for en som går op i lækkert og gedigent køkkengrej.

  Gå en tur på hele området ved Christiansborg, ind på ridebanen og især ind i den ‘hemmelige’ have ved det gamle Kongelige Bibliotek – perfekt spot til en fika/picnic.

  Kongens Have er altid fin, gå helt ned til muren langs med Sølvgade og nyd Danmarks længste staudebed. Rosenborg slot er på trods af mange besøgende en rigtig fin oplevelse. Tæt på haven ligger Nyboder som jo bare er ren idyl. Overfor Kgs Have er Botanisk Have – min absolutte favorit park ! Her er også en SKØN lille forretning og der er mulighed for at købe kaffe oppe ved det store drivhus.

  Kvarteret ml Købmagergade, Kgs Nytorv og Gothersgade byder på mange gamle smukke ejendomme, gode restauranter og pudsige butikker.

  Selv er jeg vokset op i Skindergade, og kvarteret der er desværre lidt ‘ødelagt’, men Vor Frue kirke er et besøg værd – undersøg evt om de har åbent for adgang til tårnet, der er en mageløs udsigt derfra. På den ene side af kirken er de ældste universitetsbygninger, flotte og prangende, men se om I kan komme ind i gårdene der, der er SÅ fint. På den anden side finder du Notre Dame, en skøn Krims krams butik med mange fristelser. Et stykke op af Nørregade v.Skt Petri kirke, går man ned i ‘Pisserenden’, her er en god blanding af frokostrestauranter og butikker og meget charmerende.

  De steder du finder det bedste smørrebrød er: Kronborg, Schønnemann og Told og Snaps. Restaurant Færgegården på Christianshavn er så absolut også et besøg værd. Og HELE Christianshavn ! Gå op og ned af Oven Gaden neden vandet mv, sæt jer på en bænk og se både sejle forbi, slå et sving ind om Christiania og gå en tur på Volden. Smukkeste område i hele byen. Husk: gå ind i alle de gårde I kan, der ser man virkelig det gamle København.
  Kanalrundfart er også en fin måde at opleve byen på, eller lej et par små motorbåde.

  Ifbm en tur på Christianshavn, kan I jo runde dagen af på Reffen med mad og drinks.

  Mit hjerte banker for Nørrebro og Nordvest – her er diversitet, mangfoldighed og en helt særlig stemning. Spis f eks på Tribeca (mega cool sted), Behov eller se hvad Rentemestervej ellers byder på – kaffen kan indtages på Kaffedepartementet, som virkelig kan deres kaffe. I øvrigt fåes byens bedste Sharwarma og Falafel på Frederikssundsvej i Konya Kebab.

  Ellers finder I byens bedste kaffe på Coffee Collection, som findes i bla Jægersborggade og Torvehallerne. Og sidstnævnte behøver jeg vist ikke sige er et MUST. Tag Hallerne dagen inden hjemrejse, for I fristes uden tvivl til at købe diverse med hjem.

  Mad & Vin i Magasin er også slaraffenland for en Foodie. Er I til asiatiske specialvarer, så er Vesterbro/Istedgade særlig godt.

  På Vesterbro er der sket ret meget siden jeg flyttede fra København for snart 4 år siden og jeg kommer der ikke rigtig længere. Men det er på mange måder en ung og hip bydel med små tøjbutikker, gallerier mv. Kødbyen har mange gode spisesteder og på Halmtorvet finder man et par af de bedste og mest autentiske Thai restauranter.
  Og så er der alt det nye i Carlsberg Byen, et område jeg ikke selv kender så godt, men som er værd at udforske.

  Skal I en tur i vandet er der jo adskillige havnebade, det er nemt at tage metroen til Amager Strand, som er imponerende stor, men også lidt overrendt. S- toget til Klampenborg med Bellevue Strand, Dyrehaven og Bakken er også en fin tur, for både børn og voksne. Og så er der Bellahøj Badet som om sommeren har udendørs bassin, mest kendt og brugt af lokale så her er ofte god plads.

  Is! Hansen is, Kødbyens is, Ismageriet og hos Café det vide hus.

  Og så er der Frederiksberg.
  Imponerende ejendomme, Frederiksberg Have, Haveselskabets Have (enorm smuk!), Frb Alle (Københavns Paris). Værnedamsvej, som er delt på midten og er Frederiksberg kommune på den ene side, Københavns kommune på den anden side, er en SKØN gade, især er Le Gourmetmand et besøg værd, ligesom ostehandleren laver ret gode sandwich. Frederiksberg Chokolade laver både død lækker is, flødeboller og chokolade.

  Har I mulighed for at låne/leje cykler, så er det udover metroen den bedste måde at komme rundt i byen på. Der går f eks en cykelsti fra Frederiksberg hele vejen igennem Nørrebro. Det er skønt at cykle langs Københavns havn, over cykelbroerne til Christianshavn eller ud til Sydhavnen og over på Amager Fælled. Eller ud til stranden, fortet mv.

  Nu ved jeg ikke hvornår I skal til byen, men her fra d.24.6-10.7 er der CPH Jazzfestival. Byen summer af sommervibe, lækker jazz, skummende fadøl og afslappet atmosfære.

  Tjek efter AOK dk, FB mv for loppis, dem er der løbende henover sommeren. Ligesom der er kunsthåndværker markeder.

  En lille hyggelig tur ud af byen er til Dragør. Den gamle del af byen er BEDÅRENDE!
  En anden er til Lyngby søerne, evt kombineret med et besøg påpå Sophienholm kunstmuseum. Og så er der jo selvfølgelig Arken i Ishøj (der er så udover vandet ikke en skid andet at se i Ishøj end museet ), Louisiana – Danmarks smukkeste kunstmuseum! og Kronborg samt Museet for Søfart i Helsingør, som også en en fin overskuelig lille by.

  Åh jeg kan blive ved Helena, det er jo MIN by ❤️ Måske skriver jeg flere tips når jeg efterhånden kommer i tanke om mere.

  Skriv endelig til mig hvis du har spørgsmål.
  Og nyd så fantastiske København.

  Kh Nada

  • W O W !!!! Vilka fantastiska tips du kommer med. Nu har jag en hel plan och känner på en gång att en vecka inte kommer att räcka. Jag bör ju ha minst två för att kunna uppleva allt detta härligt.

   Du ska ha ett superstort TACK för dina underbara tips och all den energi du la ner på att ge mig detta. Jag är verkligen tacksam. TACK igen!!!

   Stor kram!

  • Hej Madeleine! Stort tack för alla dina tips. Åh vad bra. Jag skriver upp rubbet och ser fram emot en härlig vecka.

   Stor kram
   Helena

  • Tack snälla för tips. Detta har jag fått flera som nämnt och det låter magiskt. Det åker upp på listan.

   Stor kram
   Helena

 • Tipsar också om resturangerna runt Kødbyen, men boka bord om det är kvällstid. Sen älskar jag Louisiana, det är bara en kort tur utanför Köpenhamn. Gillade det även som barn. Utöver detta rekommenderas Botanisk Have och Statens kunstmuseum (beror på intresse såklart).

  • Hej Sofia och STORT tack för dina tips. Perfekt – jag skriver upp och nu ska det drömmas och planeras.

   Kram
   Helena

 • Rundetårn är en upplevelse för både barn och vuxen!

  Torvehallerne dvs saluhallarna är otroliga! Så mycket god mat att titta på och äta av.

 • Experimentarium och den Blå planeten (för barn och vuxna) i alla åldrar Det var några år sedan vi var där iof sig men jag tror att de fortfarande är värda ett besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.