Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 maj, 2018

Shoppingtips i Köpenhamn – massa inrednings- & designaffärer

Shoppingtips i Köpenhamn kan man ju aldrig få för många av. Och när det kommer till design- och inredningsaffärer så har Köpenhamn mycket att erbjuda.

Som ni vet älskar jag Köpenhamn och nu varit där så många gånger att jag börjar känna staden kan jag tycka, men det gör man väl aldrig om man inte bor där under några år, men ändå.

Har samlat på mig en lista med mina shoppingtips i Köpenhamn. Det är butiker, shoppar och varuhus av lite olika slag. Antikt och nytt. De flesta har jag varit i och några har jag sparat info om för att ta nästa gång jag kommer dit. Mest design- och möbelaffärer då det är det som ligger mig varmast om hjärtat. Modetipsen har jag inte lika bra koll på samt att det finns det ju så ofantligt många bra butiker av i Köpenhamn att jag är rädd för at det då skulle bli världens längsta inlägg.

shoppingtips i Köpenhamn

Shoppingtips i Köpenhamn

Studio Oliver Gustav, Kastelsvej 18. Detta är nästan mer en upplevelse än shopping. Eller det är ju en butik men kallas studio. Besök och inspireras. Så ljuvligt vackert och avslappnad stil.

Skindhuset, Skindergade 6. Skinnhuset på Skinngatan. Hmm… undrar vad de kan sälja där, ha ha! Välkommen till skinnparadiset.

Perch’s tea room, Kronprinsensgade 5. Är du en tedrickare är det hit du ska gå. Som en annan värld med alla tesmaker och inspiration. Och kliv en trappa upp och gå på en afternoon tea.

CarmenLarsbjørnsstræde 5. Butiken för alla vintageälskare.

Bøgebjerg Antik, Kompagnistræde 25. En butik jag trillade in i och blev helt förälskad i. Här finner du de där unika tingen.

Le Klint, Store Kirkestræde 1. Dansk lampdesign när den är som bäst.

Stelling, Amagertorv 9. Butiken för alla oss kreativa nördar. Pennor, färg, papper, allt å lite till.

Rabens saloner, Møntergade 19. Butik i flera våningar med mode och inredningsdetaljer. De giagantostora urnorna måste ses!

Contrast, Hovedvagtsgade 6. En sådan där härlig prylaffär där du garanterat kommer hitta något till dig själv eller någon annan

Søstrene Grene, Amagertorv 24. En butik som är som en labyrint. Du går som på en bana som leder dig genom ett fantastisk utbud av ting. Allt du inte visste du ville ha. Allt från sugrör till stolar.

Viking Pennstore, Store Kongensgade 27. En pennaffär för alla oss pennälskare.

Area Store, Store Kongensgade 73. En butik som får dig på glatt humör. Så många roliga, snygga och unika saker som finns här.

Fil de Fer, Store Kongensgade 83 A. Second hand-butiken framför alla. Här hittar du de där franska parkbänkarna, butiksskyltarna från gamla mjölkaffärer och den unika karaffen som passar till bersån. Här är alla russin samlade från all världens kakor.

Hay House, Østergade 61. When in Copenhagen, som det heter. Här i HAY House hittar du allt från HAY plus en hel del del.Och en dos inspiration.

Royal Copenhagen, Amagertorv 6. Hjärtat av Royal Copenhagen. Ett helt hus med både försäljning och utställning. Så mycket vackert och så mycket inspiration.

IllumAmagertorv 10. Varuhuset som ger dig allt och lite till. Danskt och internationellt.

Casa shop, Store renegade 2. Internationell design med många möbelklassiker.

ByLassen, Søtorvet 5. Butik med egen design under eget märke. Vacker dansk erkänd design.

Frama, Fredericiagade 57. Framas vackra design måste ses på plats och allt måste kännas på. Och så då gå därifrån med den mest väldoftande tvålen som bästa souvenir.

Beau MarchéNy Østergade 32. Butiken som är som en helhetsupplevelse. Vintage och unika ting samt ett café. Du liksom känner dig snygg här. Franskt och danskt i en perfekt kombination. Kanske mitt bästa shoppingtips i Köpenhamn

Rue Verte, Ny Østergade 11. Butiken som skapat en helt egen stil. Internationellt, maffigt och med självförtroende. Butiken är som ett showroom och du sugs in i miljöerna.

Notre DameNørregade 7. En favoritbutik. Här finns prylarna och detaljerna till ditt hem. Både det klassiska och det lite unika och roliga. Missa inte avdelningen med presentpapper och band. Köper alltid på mig massa sammetsband här.

Stilleben Butik, Frederiksborggade 22  eller Niels Hemmingsensgade 3. Butiken med alla de där godbitarna man så gärna vill åt. Några utvalda och unika saker som gör ditt hem personligt.

NorrmanØsterbrogade 70. Dansk smart modern design till ditt hem. När funktion och skönhet spelar tillsammans. Så inspirerande butik.

Arket, Køpmagergade 33. Arket, ett butikskoncept i H&M-familjen, kommer snart öppna i Stockholm men än så länge är det i Köpenhamn som är vår närmsta butik. Kläder, design och café i en stram design som andas både skandinavisk och japansk stil.

TorvehallarnaFrederiksborggade 21. Inget besök i en annan stad utan ett besök i den lokala saluhallen. Ät lunch, leta efter lokala varor och andas in känslan.

Har du fler shoppingtips i Köpenhamn som inte är med på listan? Skriv då kommentar med tips så lägger jag till.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Comments (2)

  • Tack för en bra tipslista. Mitt tips är Designer Zoo på Vaesterbro. Åker till Köpenhamn nästa vecka så då ska jag kolla in dina tips som jag inte besökt förut. Köpenhamn är aldrig fel och jag är så glad att jag bor i Skåne så jag enkelt kan åka dit när suget blir för stort 😉

    • Åh så avis på er som har nära till Köpenhamn. Och tack snälla för tips – jag skriver upp på min lista för nästa resa.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.