Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 juli, 2022

Skåne igen för mellanlandning med italienska vibbar

Det var svårt att lämna Slussen, det ska medges, men med ett löfte om att återkomma nästa år och med vetskapen om att vi ju har massa härliga äventyr kvar , framför oss, så är vi nu på mellanlandning i Skåne igen. Tillsammans med delar av makens familj.

Efter en skön natt och med kärt återseende så vaknade vi upp till sommaren. Blås upp badmadrassen, packa picknickkorgen och smeta på solkräm för nu ska det badas!

Det är dessa dagar jag alltid längtar till de mörka månaderna. Säkert nån som känner igen sig.

Blåa skuggor, varma strålar.

“Oooookej, var ska vi lägga oss???” Vi var inte ensamma om att vilja bada, ha ha.

Jag önskar att jag var en sådan som läste ikapp klassiker eller prisvinnande författare men på sommaren blir läsningen liksom mellan bad och “mamma kan du spela fotboll med mig” så jag har nu mer en egen tradition: första storhandlingen på City Gross som är vår närmsta butik här köper jag ett gäng pocketar i en sådan där pappställning. Skön, enkel och spännande läsning. Sommarläsning.

Här blir jag kvar. När jag blir varm badar jag, när jag blir kall värmer jag mig. På repeat.

Och där hamnade han.

Nytt för i år är olika foodtrucks och denna Vanilj och Choklad har blivit poppis. Italiensk gelato med många spännande smaker.

Men han väljer ändå alltid vanilj…

Värmen, badet, glassen (eller förlåt; gelato) gav mig vibbar av Italien. Kvällens middag stod jag å men för så det skulle bli en favorit; pasta med salvia. Till det tunt skivad fläskkarré rubbad med citron samt en tomatsallad. Och för att det fanns fina padrones i butiken åkte de med också.

Samt en ny grill behövdes. Montering pågår.

Melon med lufttorkad skinka samt rostade pumpafrön och en sval Aperol. Inte dumt alls.

Efter att grillen lyckades monteras ihop med en gammal del som saknades till den nya så kom grillen igång.

Och var det ödet eller hade jag det i bakhuvudet att middagen skulle bli italienska flaggan?

Full pott!

Ja sämre “mellandagar” kan man ju ha. Det kanske är just de där dagarna som man inte satt några krav på som blir de bästa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.