Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 augusti, 2022

Vardagsmat med kycklinglårfilé & franska örter. Och ris!

Efter en sommar på resa och med många och långa härliga middagar stod det klart vad första middagen tillbaka skulle innehålla. Ris!

Jag kan inte minnas att vi ätit ris alls under semestern. Jo, nu ljuger jag – vi åt sushi i Köpenhamn faktiskt.

Men annars är ris verkligen en vardagasbas i familjen Lyth. Med en riskokare och tre barn som älskar ris till typ allt så lagar jag det ofta. Win win liksom. Enkelt att tillaga och varje korn äts upp.

Okej, nu har jag sjungit risets lov, vad åt vi till?

Kycklinglårfilé med creme fraiche & franska örter

Tyvärr var det inte några guld i kock-VM jag lagade direkt men det blev jättegott, fick alla tummar upp av barnen (ok, lillkillen kanske inte jublade över broccolin direkt). Men för att minnas och kanske ta fram när jag får feeling kommer receptet här

Ingredienser:
750 g kycklinglårfilé
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 förp creme fraiche med franska örter
1 tärn kycklingbuljong
0,5 liter broccolibuketter
0,25 del zucchini
salt och vitpeppar

Gör så här: Finhacka löken och vitlöken. Stek i matolja tills löken är lite genomskinlig.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek ihop med löken.
Häll över creme fraichen och smula i buljongtärning. Blanda och låt sjuda några minuter. Smaka av
Lägg i bitar av broccolibuketter och zucchini. Sjud ytterligare tills broccolin blivit lite mjuk.
Servera med ris och grönsallad.

Ja det var det hela. Sorry att jag tog en paus över helgen men det är en sådan enorm jobbhög som väntat på mig under sommaren som jag behövde ägna all tid åt. Jag får skylla mig själv egentligen men jag skyller mest på dåligt wifi. Enklare så.

Ja just det, jag måste ju visa hur härligt och mysigt vi fortfarande har det i köket. 10 månader utan diskmaskin. Men vem håller räkningen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.