Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 december, 2022

Julmys hemma med drinkprovning & spelmaraton

Innan jul hade vi en kväll hemma med vänner efter att vi hade varit på stan på julbord vid lunchtid. Det gjorde att vi inte direkt var hungriga så kvällen fick formas på något annat sätt en det klassiska middagsupplägget.

Maken var sugen på att testa att göra “riktiga” drinkar och letat upp de 6 grunddrinkarna. Lite oklart med faktan och källhänvisning här men han hade letat upp och gjort en gullig utskrift. Samlat på sig flaskor, blanddrickor, glas och allt vad det var. En äkta Tom Cruise. Man måste bara älska initiativet.

Tyvärr har vi inte färgskrivare hemma så utskrifterna blev inte så roliga kanske men A for effort eller hur?!

Om nu maken satsade på drinkarna gjorde jag mitt i att skapa julmys. Det är ett tips om man inte fått till det i pyntväg – bjud över vänner så man liksom får ändan ur och börjar hänga upp saker och skapa stämning.

Ja tända ljus och brasa kommer man långt med också.

 

Perfekt att få i ordning för julen då. Nu är det fullsmockat med pynt å andra sidan.

Sen var det då kemilektion med alla möjliga olika vätskor. Ska genast erkänna att jag är mer åt det där sliskiga drink-hållet ändå. Många av de klassiker som var med på listan var liksom för råa för min smak. En Cosmopolitan funkar dock alltid bra.

Och vad äter man efter att ha ätit ett helt julbord? Korv med bröd tyckte vi.

Och del två i kvällen var då spelmaraton. Jag samlar tydligen på spel då jag har en enorm mängd i bokhyllan. Jag har skrivit om det tidigare, bla HÄR, men jag mår så bra av att samla nära och kära runt ett bord och sätta igång med något tillsammans.

Jo ja, jag kidnappar helt klart alla vänner i detta men jag vågar nog tro att de får en kul stund i det hela, ha ha.

Det blev både svidande förluster och lyckliga vinster. Som sig bör.

Nu får vi se om detta görs om nästa år, då är vi på god väg att det blir en tradition… Får se.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.