Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 november, 2022

Julföreställning, advent & bokförsäljning

En helg med mycket innehåll svepte förbi i ett rasande tempo. Det gäller att hänga med här nu och framförallt inte stryka med. Det är ju nu allt roligt börjar så att vara vaken och pigg är min prioritering nu. Men så klart ska själen få sitt och det gav helgen sannerligen.

På lördagen gick vi 5 och min mamma på Sagan om Karl Bertils julafton som denna gång spelas i Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan.

Min mamma såg den när den spelades på Scala och övertygade mig om jag ville se den nu, i den nya tappningen. Karl Bertil är ett absolut måste på julafton i min familj. Att se den som teater verkade spännande.

En blåsorkester från Frälsningsarmén välkomnade utanför.

Min vinterlook kallar jag Snövit.

Vi tråcklade oss in i huset och upp en massa trappor för att sätta oss på balkongsektionen.

Då dök självaste Henrik Dorsin upp. Jag blev helt starstrucked. Han är så otroligt begåvad och duktig. Han tipsade oss om att balkongsekrione inte var utsåld så vi kunde flytta in.

Och just det, sektionerna är indelade under olika prisgrupper. Jag hade löpt biljetter på de billigaste platserna, de kallas “Stackars satar”.

Om du har möjlighet att se denna förställning så ska du göra det! Jag både gråta och skrattade. Grät för att Karl Bertil är så förknippat med min pappa. Alla citat och musiken – allt är pappa. Fint att få minnas. Skrattade för ja, pjäsen var fantastisk.

Vi tog tunnelbanan hem, gick förbi mammas hus för att dra bort grenar som bröts under all tung snö under snökanonen tidigare i veckan. Våran gigantogren ligger kvar…

Hem för att ladda om och sedan kvista över nåt kvarter till vänner på middag.

Varm i själen så tände vi första ljuset och lyssnade på min adventslista.

Mycket stök och många smulor. Men mycket gott.

Sen hade jag, Susanne Boll och Anne Liljeroth en pop up-försäljning i Susannes garage med våra böcker. Den enda försäljningen med signering jag har haft bokad denna höst.

Så mysig eftermiddag med massa mysiga möten och samtal.

Lite kyligt men med värme från vänner och glögg så gick det bra.

Sen var det krämig pasta till middag och mer adventsmusik.

Jag fick notis i min mobil och fick se detta:

Hur stort var inte detta då??? Min fina fina Julprassel & decembermys får vara med på listan vilket betyder att det är en massa människor som köpt den och gillar den. Jag blir rörd till tårar och så otroligt glad. tack till alla er som köpt min bok och skickat de mest underbara hälsningar. berättelser om ur ni pysslat från den och myst medan ni läst. Obeskrivlig lycka för mig. Tack!

Sen var det en mycket trött Helena som tackade för sig tidigt. Bäst att ladda om för en ny spännande vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.