Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 augusti, 2014

Fått spel på loppis – så kul & vackra

I går var det ännu en loppis. Horder av fyndsugna stod bakom ett långt rep och kl 13.00 släpptes repet och alla vällde fram. Till synes små och vänliga äldre män kutade allt vad livet kunde ge och välte allt i sin väg för att komma fram till det de spanat efter vid repet. Som en skock kossor som släppts lösa.

Jag kanske inte sprang men småskuttade gjorde jag nog allt. Fram till borden med husgeråd, textiler, barnleksaker, tavlor mm. Efter snabb kontroll så såg mina hök-loppis-ögon att det jag var ute efter (min lista) inte fanns så jag saktade ner på farten och spanade in borden i långsammare takt. Då tycker jag att jag hittar små godbitar i alla fall.

Varmt, varmt, varmt. 31 grader är härligt på stranden men inte mitt ute på Skånska landsbygden å trängas med loppisjägare.

Under travarna av pussel och andra paketerade leksaker fann jag faktiskt något som fanns med på min lista; gamla sällskapsspel. Superfina och i väldigt bra skick. Endast ett får till rävspelet saknas men det går ju att åtgärda. Dessutom fick jag endast betala 20kr för alla fyra!

När jag var liten älskade jag att spela alla möjliga sällskapsspel. Dataspel fanns inte hos oss utan här hojtades det “D4″ och “träff å sänk” mellan rummen. Att sitta i samma rum när vi spelade Sänka Skepp gick ju inte. Hade alla möjliga spel och favoriten var ett från min fars barndom – “Pluggspelet” (tärningsspel där man ska gå igenom hela skolväsendet från småskolan till studenten). Mina brorsbarn har gillat det, kanske för att det är så otroligt annorlunda än spel de är vana vid

Förmodligen är det mitt nostalgiska jag som önskar att mina barn också vill spela klassiska brädspel och inte bara Angry Birds på paddan. Jag gör mina försök då och då med ytterst tveksamt resultat. Men i går hände det. Det lilla Musse Pigg-dominot föll dem i smaken. Det var ett spel i helt rätt nivå och de skrattade och tyckte det var superkul. Hurra, nu åker min spelsamling fram! Det blir en Fia Med Knuff-höst. Kanske.

Comments (2)

  • Åh vilka bra fynd! Hoppas du kan introducera fler och fler:)

    Själv tycker jag att allt utom monopol är trivsamt och myskul, men inte förtrollande direkt… Men det är roligare än jag tror varje gång jag bjuds in att spela något:)

    Allt gott | tina

    • Helena - amelia.se

      Hej Tina! Tack, jobbar på det! 🙂

      Är sällskapet på bra humör och tiden finns så är det mysigt och härligt men det är inte alltid superkul. Sitter man mitt emot en dålig förlorare eller stressad motspelare, ja, då finns det inget i världen som kan få det att bli kul 😉

      Sommar kram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.