Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 januari, 2021

Firar fredag med Cosmopolitan & bästa snackset

Det bästa med 2021? Ny säsong av favoritserien Sex and the city så klart. Då året inte riktigt haft en skön mjuk start så kom denna nyhet för mig som både julafton och födelsedag på samma gång.

Ni som känner mig vet vilket SATC-fan jag är. Eller SATC-besatt snarare. Suttit på Carries trappa, mumsat cupcakes på Magnolia Bakery, hittat min Mr Big, gift mig i Manolos, köat för biljetter till första filmens förhandsvisning (blev översköljd av buss på väg till den, helt sant!!!) och druckit en ansenlig mängd Cosmos, även i New York (Oh my, är det 6 år sen snart???). Jag firar helg och nya säsongen med en ikväll!

Jag är så pepp på detta. Om det var fritt fram att träffas skulle jag bjuda över alla mina kära väninnor över, be dem ta på sig höga klackar och så skulle vi äta crabcakes och dricka cosmos ikapp med serien.

Cosmopolitan

Ingredienser 1 glas
4 – 6 cl vodka
2 cl Tripel Sec/Cointreau
4 cl tranbärsjuice
1,5 cl färskpressad lime

Gör så här: Mät upp och häll i alla ingredienser i en shaker och fyll på med massa is. Skaka shakern som om du var Tom Cruise i Cocktail. Häll genom sil i cocktailglas. Sippa långsamt. 

Till detta blir det snabbaste godaste snackset just nu: dränka creme cheese i sweet chili-sås för att sedan dippa tortillachips och grönsaksstavar där i.

Och vad är det bästa förutom att det är galet gott? Tar ungefär 1 minut och 7 sekunder att göra! Pang tjong och fredagsmyset kan starta.

Lite nötter och oliver får alltid plats de med. Det är ju för sjuttsingen fredagsmys nu!

Vill du tips på fler goda drinkar?
• Cointreau Fizz
Strawberry Daiquiri
Mimosa
GinFläder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.