Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 februari, 2023

Bistro Mirabelle. Som en bit av Paris mitt i Stockholm

I veckan var jag med mina kära väninnor på stan för en härlig kväll. Att ses, mötas upp i en bar för ett litet glas och sedan gå vidare till en bordsbokning på samma gata och sedan låta kvällens timmar bara trilla förbi och låta samtalen studsa och skratten likaså – det är kanske bland de bästa sätten att spendera en kväll ändå. Visst, det är superhärligt att bli bjuden hem till vänner och alldeles fantastiskt att fylla sitt egna bord med massa härliga ansikten men att få lyxa med restaurang och ingen är ansvarig är ju så klart underbart.

Ja ja, lång utläggning om självklarheter men något som slog mig nu.

Jag hade hört så gott om Bistro Mirabelle och velat gå dit och då mitt lilla gäng senast sågs så var det ju på vår resa till Paris i höstas. Så vad kunde då vara bättre än en fransk söt bistro. Tur mina vänner är lättövertalad ha ha.

Jag älskar när restauranger har få alternativ på menyn så man liksom vet att de har hittat sina favoriter. Ungefär som när jag å maken här om sistens var på Chez Jolie fast på ett annat sätt; ingen fast meny utan den formas från gång till gång, från dag till dag, utifrån säsong och vad som finns i köket. Nääääästan som hemma, ha ha.

Jag fortsätter med musslor så fort de finns på menyn. Som jag älskar dem. Och av vad jag förstått så är det dessutom ett mycket bra proteinalternativ ur klimatperspektiv. Dessa var kokta i cider. Så himlans gott och det vill jag testa gör hemma också.

Spana in den söta smörförpackningen.

Obligatoriks toaselfie. Speciellt när det är så fins grönt kakel…

Jag och min kompis delade på två varmrätter. Det har varit en sådan stark trend med mellanrätter och sharing på krogar och det är ju toppen om man vill testa fler rätter och få en social måltid. MEN, jag ska erkänna att jag tröttnat lite på det. Det blir att man inte riktigt kan njuta av en hel måltid utan håller koll på att man delar lika och så. Bättre då att göra så här, att dela på hela huvudrätter, om man vill smaka mer på menyn.

Vilken mysig kväll vi fick. Ett ställe jag gärna återkommer till.

Jag hade ingen plats för dessert men de övriga delade på mandelglass och chokladtårta utan mjöl, dvs bara choklad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.