Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 februari, 2013

Inspireras av inredningen på Nosh and Chow

I lördags var maken och jag på Nosh and Chow (betyder typ Käk och Krubb) för att fira bröllopsdagen. Det var som att släppa ut två kalvar på grönbete men det är väl så när småbarnsföräldrar äntligen får gå ut TILLSAMMANS. Men det är ett annat inlägg…

Hur som helst; inredningen är bland de snyggaste som finns i huvudstaden och jag blir så inspirerad. Det är den spanska inredningsarkitekten Lázaro Rosa-Violán som har skapat en miljö som är en blandning av koloniellstil och London. Det är främst belysnigen som jag går mest igång på. Jag fick enormt många idéer och frön till framtida projekt.

Meningen är att successivt under 2013 ska övriga delar av huset öppnas. Det ska bli hotellrum och ytterligare en matsal. Jag är så glad över detta tillskott i Stockholm speciellt då det känns som ett behövligt bidrag för oss över 30…

De gula ljuspelarna ni ser här till vänster är lampor bakom papper med små hål i, troligtvis papper till självspelande pianon. Bara en av alla de fina detaljer som finns. Detta är ett paradis för inredningsintresserade.

Golvet i den “lilla baren” var som ett konstverka med olika klinkermönster. Snyggt och glädjefullt!

Toalettbesöket i källaren är en upplevelse i sig. Det sägs att det ska finnas en DJ som spelar enkom för toaletten, men någon sådan såg jag inte. Det är alltid lika glädjande att se en unisextoalett och inte de pinsamma långa köerna till damernas medan killarna kan trippa fram och tillbaka utan väntetid. Men, ett tips, det är inte lätt att veta vad som är vägg och dörr där i källaren, så prova er fram lite försiktigt.

Hur var maten då? Jo då, den var bra. Men måste säga att det var någon sensation. Ett av deras problem är väl också det som ska vara deras grej, att ha olika kulturer i samma meny; Mellanamerika, Karelen (Finland, Ryssland och Polen), Nordafrika och Sydostasien. Inte lätt för oss att hitta ett vin som passade vår mat då via valde helt skilda rätter och världsändar. Men jag var mycket nöjd och lär absolut komma tillbaka, med tjejgänget!

Några trappor upp ligger medlemsbaren Bernie’s. Det är en liten intim bar där tanken är att erbjuda drinkar som de ursprungligen skulle göras. Drinklistan är med inspiration från 1920-talets smaker och drinkar. tex är många drinkar utan is för det var ju en lyxvara på den tiden. Rummet är mörkgrönt, vackra mässingsdetaljer och med stora speglar bakom baren. Känns väldigt mycket London och internationellt. Märks att inredningsarkitekten är ickeskandinav. Jag älskar det och skulle lätt kunna flytta in här.

Bartendern är stans gladaste och levererar de mest intressanta drinkarna. Han berättar att drinkarna ska ge flera sinnesintryck; synen, den ska se härlig ut, Doften; ska ge starka dofter när man håller den och för mot munnen och sen givetvis smaken. T ex New York Sour är en sour med rödvin, den var spännande och kändes mycket vuxen. Nedan syns en Planters punch. Det som inte syns är den starka doften av mynta.

Follow on Bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.