Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 januari, 2023

Firade bröllopsdag med dejt över hela Stockholm

Idag är det 13 år sedan jag och världens bäste man sa ja till varann och gifte oss. 13 år som Fru Lyth. Du kan se bilder från bröllopet HÄR.

Man säger att tiden går fort när man har roligt. Kan tyckas som en klyscha men det är väl för att det är sant. Hur kan det ha gått 13 år? Jag å maken är ju exakt de samma (host host) som när vi träffades 1999 men allt är annat är annorlunda. Kan man tycka.

Hur som helst så är detta ett fantastiskt tillfälle att fira oss med en magisk helkväll på stan, lite i förskott då i lördags. Mormor kom och åt middag med barnen inte för att de behöver barnvakt längre men mysigt för dem, och sen drog vi till t-banan. In till city och känna storstadspuls.

Vi hade en, mycket hett eftertraktad, bordsbokning senare men först ville vi slingra oss genom stan på olika barer. Bäst att passa på när tillfälle ges så att säga.

En ny favorit i stan är Röda Huset vid Sergelstorg. Kan väl inte bli mer urbant än detta med utsikt över Sergelstorg. Jag hade aldrig varit där medan maken gjort besök tidigare. Och då jag vet att han inte ger godkänt på vad som helst så såg jag fram emot detta.

Varför? Jo för här är det den korade världsbäste bartendern som satt en helt unik drinkmeny. Alla ingredienser ska komma från Sverige så inga drinkar har citron tex. Syra från äpplen, vinäger och rönnbär osv.

Supergoda smårätter att snacksa på också.

Och efter ett tag hörde jag att all musik också var svensk. Urbant och internationell stämning men med en väldigt närproducerad meny.

Sedan var det en kall och vintrig promenad genom stan. Vidare mot klassiska adresser…

Lördagkväll i Kungsträdgården med fullt liv. Här var det hårt tryck på isbanan med både unga kompisgäng, dejter och barnfamiljer som åkte skridskor med varierad klass.

Vi gick dock med stadiga skor vidare mot…

Grand hotell och slutligen till…

Cadierbaren. Luftigt, vackert, ljuvligt, proffsigt och väldigt romantiskt på nåt vis. Att sitta i mjuka fåtöljer i en hotellbar är så himla härligt. Kommer nu på att min och makens första dejt var i den legendariska och tyvärr begravda hotellbaren på Lydmar.

Mycket föredömligt stora speglar inne på det underbara damrummet som snarare klassas som ett dressingrum ju.

Ja men se nu på detta. Är inte den här drinken bland det roligaste du sett??

Servitören kommer med en liten fågelbur som innehåller ett glas format till en fågel. Älskar sånt här, när en “vanlig” drink blir något mer och ger både ett skratt och ett minne. Och tur att drinken var jättegod också, ha ha.

Sen var det vidare ut i natten och kylan igen för nu var det faktiskt dags att gå till vår bordsbokning på…

Chez Jolie! Kanske den mest populära restaurangen i stan just nu.

Ja det märks i alla fall på både att det är i princip omöjligt att få bord och att det fullkomligt kokade över av kändisar där inne. Politiker och ministrar, idrottsjärnor, artister och världskända företagare satt bland borden. Det gör att jag inte vågade direkt fotografera så mycket, kanske skulle ha blivit lynchad ha ha.

En liten väntan i lobbyn för att sedan få vårt bord.

Bästa bilden från interiören ha ha. Ja du får googla och se snygga bilder helt enkelt.

Man kan inte läsa menyn på hemsidan för den är aldrig den samme utan ändras konstant. va som finns “Hemma hos Jolie” och i säsong. Men att den skulle vara fransk visste jag så jag hade i huvudet gjort en önskelista.

Och ja, ostron var med på den. Men då jag precis åkte hemifrån fick jag meddelande om att min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri landat direkt på första plats på Adlibris så bestämde jag mig för att ostronen och bubblet i glaset inte var för bröllopsdagen utan för min bok. Det kallar jag festfyrverkeri!

Samt musslor som du kanske kommer ihåg var min besatthet förra året, ha ha. Maken tog en inbakad pastej som vi såg EXAKT överallt när vi var i Lyon förra påsken. Då ville jag beställa en men så blev det inte. Sugen på att försöka göra själv oxå. Lycka till Helena…

Ja sen var det varmrätt, gott kaffe och allt var det var men det behöver du inte ta del av. Jag kan bara säga att jag håller med hyllningskören om Chez Jolies fantastiska mat, inredning och stämning. Och personal!!! Jag vill tillbaka.

SKulle vi nu åka hem eller ta en sista bar för att verkligen känna oss fullmatade av cityliv?

Så klart vi skulle. Bara något kvarter upp på gatan ligger Astoria som blivit stans hetaste bar med hög volym, trångt och fullt ös. Och här rådde det ingen brist på kändisar heller. Om man nu är inne spå sånt. Vilket jag tydligen är…

Med småbarnsliv i bagaget, flytt till förorten och pandemi på det så kan jag inte stoltsera med att “ha varit ute i svängen” direkt senaste decenniet. Jag kunde nästan stå å gapa och komma på mig själv med att känna mig lite ringrostig. Men wow vad jag älskar att kliva in i ett rum där det är fullt med folk och liv, hög volym och känslan av att “här händer det”.

Men kanske jag ändå tog med mig den snygga inredningen allra mest. Vad jättesnyggt de gjort om den gamla biografen. Och lite av en labyrint med trappa ner och upp i olika avdelningar. Olika dj’s i olika rum. När jag trodde jag var i källaren var jag i gatuplan. Snyggt gjort.

Ja och sen var vi helt supernöjda med vår kväll. Vi hade fått in hela stan nästan och haft så kul. Men känslan av att kunna lämna allt och åka hem till soffan där barnen nästan somnat och chipsen låg som strössel över golvet var ändå den största. Lyxen att få alla delar.

13 år! Tänk vad kul det ska bli nästa 13! Det ser jag fram emot!

Comments (2)

  • Hej.
    Mitt namn är Zara och jag försöker blogga igen efter många år. Aldrig har jag följt en blogg som bor i storstan, så det är väl på tiden. Jag kanske lär mig något. Själv bor jag ensligt. Grattis till er. Intressant att se bilder på ett så annorlunda liv.
    Hur följer jag dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.