En härlig, saftig lax på påskbordet ska det vara tycker jag. Och dess färger är verkligen perfekt för hela påskbuffén. Men så klart passar denna ugnsbakade lax hela året men med den fräscha dillen och citronen är det som gjord för påsk.
Ugnsbakad lax med dill & citron
Ingredienser:
1 kg laxfilé, gärna med skinnsida
1 tsk salt
svartpeppar
2 krukor dill
50 g kallt smör
1 citron
Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Lägg laxfilén med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper.
Strö salt över hela ytan och ta några varv med pepparkvarn över. Knipsa av dillkvistar och fördela ut jämnt över hela fisken.
Hyvla smöret med osthyvel och täck fisken med smörskivor. Skiva citronen och lägg skivorna överst på laxfilén.
Ställ plåten med fisken mitt i ugnen och laga i 20-25 minuter.
Ta ut laxen, lyft bort citronskivorna och skrapa bort dillen. Lägg laxen på ett serveringsfat och dekorera med citronskivorna som var med i ugnen. Klart att servera.
Ugnsbakad lax med citron passar hela året men har en självklar plats till påskbordet.
Tack för recept ska testa till påsk🥂