Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 mars, 2024

Marsipangodis – snabba snurror doppade i choklad

Att göra eget påskgodis är inte en jättestor grej vid påsk har jag märkt. Om du jämför med jul tex där mycket av de “måsten” vi har så är det att koka knäck och julkola, det skrivs hur många böcker om julgodis och att ha ett julgodisbord är viktigt. Vid påsk är vi mer avslappnade och köper vårt godis. Rätt skönt men… kanske man ändå vill ha något eget?

Påskgodis för mig är väldigt mycket marsipan och choklad. Kanske inte är så konstigt då just marsipankycklingar doppade i choklad är bland de vanligaste påskgodisarna. Så det var just något med dessa två jag ville skapa något. Det blev chokladdoppade marsipansnurror.

Och som du vet älskar jag när man kan ta genvägar och låta det gå fort, så jag använde mig av de färdiga marsipanlocken. Du vet de där som man bara rullar ut på en tårta när man gör egen prinsesstårta. De finns i olika färger så jag ville göra något med det. Tycker det också kändes påskigt och roligt.Och de smakar ju lika gott som den marsipan man köper som limpa. Smidigt.

Marsipangodis – snabba snurror doppade i choklad

Vad som behövs:
Marsipanlocka, gärna i olika färger
Choklad att smälta
Kokos/hackade nötter

Gör så här: Rulla ut marspianlocken och skär till breda remsor. Mina var 7 cm breda och 10 cm långa. Lägg marspianlagren på varann och rulla försiktigt ihop till en rulle. Se till att första invikit när du startar är hårt inrullat för att få en sådan jämn snurra som möjligt.

Skär ett snett snitt på mitten så rullen blir till två delar.

Smält choklad i micro eller över vattenbad. Häll upp olika toppings i skålar.

Doppa en sida av marspianrullen i choklad och sedan i toppingsskålarna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna. Servera.

Önskas mer påskgodis?
Fågelbo av choklad, salta pinnar och donut
Genvägen till den perfekta påsktårtan
Äggtoddy, påskgott för både barn & vuxna.
Äggkoppskaka på bara 40 sekunder.
Mintkyssar som stekta ägg.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.