Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 maj, 2021

Då var bänkbordet på plats – 3 meter festplats

När vi var på Koster i påskas och hade grillunch vid campingens strand slogs jag av hur bra de där bänkborden är. Och speciellt i den tappningen som är extra långa. Du vet sådana där bord där sittbänken sitter fast vid bordet. Det finns alltid plats och bordet liksom står där stadigt och redo. Och sedan så är det ju något i min funkis-själ som blir helt överlycklig – när det är ett superbra och funktionellt bord. Så klart är det härligt med fåtöljer med mjuka sitsar och hög rygg för sommarmiddagar men det är ändå smidigt med denna lösning. Vill vi sitta mjukt efter middagen har vi ju trädgårdssoffan.

Bordet passar oss bra mycket för att vi har en helt hopplös gräsmatta. När tid finns och jag vunnit på lotto önskar jag lägga en ordentlig gräsmatta. Vi bor på ett berg, syns då vi har berghällar mitt på tomten, så jordmånen är supertunn. Stolar åker igenom den tunna gräsmattan i den torra jorden under och tuvorna lossnar. Gräsmattan är som en tupé på ett kalt huvud, lossnar så lätt.

Då tittade jag på stolar där benen är som skenor, alltså inte fyra ben, men då kostar de ju närmare 2000 spänn per stol. Då vi är 5 i familjen och alltid har minst 10 pers när vi har gäster blev det ju orimligt dyrt.

Döm om min förvåning när jag å fann detta långa bord, 3 meter, för 2300 kr. Stolar och bord för 10 pers till samma pris som för en stol! Allt föll på plats. Vi ska ha ett bänkbord i trädgården.

Stadigt och alltid välkomnande. Så tänker jag när jag ser på bordet.

Jag köpte bordet på nätet och la till hemkörning. Ett stort paket levererades och det var inte någon lättviktare. 3 meter virke väger sina duktiga kilon.

Sen var det monteringsdags.

Klart och redo för fest. Visst är det lite festivalkänsla på långbord med bänk? Duk, dynor, flaggspel, buketter i vaser och stora fat med härlig mat. Det ser jag framför mig till sommaren.

Nu är det inte den roligaste färgen utan det kommer väder och vind sköta. Kommer bara bli vackrare med tiden.

Innan första digitala mötet idag tog jag en stund här, kaffet hade väl aldrig smakat så gott som nu. Och så klart fick jag sällskap av Birger. Alltid vid min sida när jag är i trädgården.

Jag får be om ursäkt reda nu; alla sommarbilder och matbilder kommer from nu tas vid detta bord. Är redan så kär i det och vill bara att kvällstemperaturen ska bli lite varmare för då blir det middag för hela familjen här.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.