Wienernougat – recept på klassiskt julgodis

Gör egen Wienernougat för det godaste julgodisbordet! Man älskar ju klassikerna och speciellt i jultid. Wienernougat är verkligen en sådan. En ask med små rektangulära silverpaket innehållande nougat och fint skuren mandel är verkligen julgodis för mig. Jo, men jag tror faktiskt inte att jag äter Wienernougat någon annan gång på året. Jo, nu ljuger jag – Wienernougatglass tar jag gärna om jag finner det i glasskiosken.

Men tillbaka nu till julen och julgodiset. För hur mysigt det än är med den där lådan så är ju den egengjorda lite härligare eller hur? Även om man nu inte står å tillvekar sinnena nougat ska erkännas. Ja men du fattar – det är mysigt och fixet som är den extra kryddan.

Wienernougat – recept på klassiskt julgodis

Ingredienser:
100 g flagad mandel
125 g mörk choklad
250 g nougat
Skållade mandlar

Gör så här: Klä en form 15 X 20 cm med bakplåtspapper. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna, låt svalna. Skålla hel mandel och lägg på hushållspapper för att torka.

Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med nougaten i vattenbad. Blanda ordentligt och vänd ner den flagade mandeln.

Häll smeten i formen. Lägg ut mandlar i rader och låt stelna. Skär ut rutor med de hela mandlarna på. Förvaras i kylskåp.

Ser du mer julgodis du vill ha recept på? Klicka då på dessa:

Julkola, världen godaste chokladkola
Min egna Rocky road, kanske den smarrigaste?
Knäckstrutar – för det är roligare än vanlig knäck
Trillingnöt för den vill man inte var utan
Skumtomtefudge är ju två julgodisar i en
Mjuk, mörk chokladfudge, ett måste varje jul
Rischoklad, bara för att det är så gott

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x