Mamma ringer: ”Men du är ju i tidningen!” skriker hon i någon sorts blandning av stolthet och överraskning. ”Va, är jag? Varför då?” svarar jag och blir livrädd. Min naturliga respons på allt är nämligen att jag gjort fel. Blev jag inkallad av chefen eller om nån säger ”vi måste prata” så tänker jag alltid att jag gjort nåt helt uppåt väggarna och det är huvudet ut först. Aldrig förväntar jag mig ”fasen vad bra det blev”.
”Det är bilder från din bok och på dig” fortsätter mamma. ”Phu!” slank ur mig men sedan undrar jag vad jag nu skulle ha kunna ha gjort som skulle kunna hamna i dagspress liksom. ”49-åring pysslade med orena tomatpurétuber – hälsorisk!” Rimligt…
Det var en bilaga som lyft att min bok vunnit pris i Årets matlitteratur och visade mina nyårsnätter från den. En jätteära, tack Vinsider!
Festliga nyårssnittar med mig
Och vilka är dessa festliga nyårssnittar? Jo dessa:
• Jordärtskockssoppa
• Friterade röstibollar
• Rockefellermusslor
• Hjärtsallad med lök & chèvre
Jag ser att jag inte berättat detta på bloggen. Katastrof ju. Men ja, jag vann pris för min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri. Så så så kul. Jag ska skriva mer om det.