Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 juli, 2022

Spanska snittar, i vår tolkning

Ja men så klart ska jag visa snittarna från kvällen igår lite mer ingående. Det som blev lite av en spansk afton utan egentligen ha varit med meningen att bli ett tema.

Spanska snittar, i vår tolkning

Vi var på Mallorca i maj och resor inspirerar alltid. Som till frukost serverades, utöver en helt galet härlig buffé, en skål med riven tomat. Den stod där bredvid brödrosten och ingen tog av den. jag var så nyfiken så jag testade vad det där röda var – så underbart gott med endast tomat, lite olja och kanske nåt saltkorn.

Detta skulle nu göras hemma. Fast i Skåne då.

Baguettebitar rostade i ugnen så det blev som skorpor. Rivna bifftomatern med lite olja och flingsalt. Den blöta vätskan gör brödet saftigt. Ovan på det några boquerones på.

En spansk korv som är så lös i sin konsistens att man kan bre ut den som en pastej – Sobrassada hade maken köpt. Kan vara min favorit just nu. Så saftig och smakrik samtidigt mild så man bara vill ha mer och mer. På samma sorts ugnsrostade bröd.

Ja nu kanske inte chevre är så himlans spanskt men denna passade fint in med sin avbrytande smak: tunnt skurna päronskivor med skiva chèvre och valnötter, lite flingsalt.

Med en mild sol som sänkte sig och dofterna från paellan i köket kändes det lite spanskt. Kanske då att temperaturen i luften inte var den samma…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.