Ulebergshamn bjöd på bad & räklyx

Vår sommarresa i Sverige har nått sitt sista stopp. Vi ska träffa familj i Ulebergshamn för några dagar. Det som är knas är att vår äldste inte är med oss i bilen längre då han är på konfirmationsläger. En ny upplevelse för oss som alltid gör alla resor tillsammans. Men då jag vet att han kommer ha världens bästa läger så lägger jag alla dessa tankar om att tiden rinner ifrån oss åt sidan…

Att resa runt här på Orust är verkligen en upplevelse. Mitt i ett fält kan en stor bergsklippa resa sig upp som en dramatisk våg. Vägarna svänger rätt mycket och får snirkla sig mellan de väldiga klipporna.

Strandängar med kor som inte vet om att de har världens vackraste hage.

Och så var vi framme. Jag har aldrig tidigare varit i Ulebergshamn och det som slår mig är hur annorlunda det är från många av de andra ställen vi besökt genom åren på västkusten (som Smögen, Marsstrand, Fiskebäckskil, Koster). Det är ett bostadsområde och har inga butiker eller restauranger som varken drar folk eller ger plats att samlas vid. Lugnet här är något helt annat.

Ett underbart ställe att vara rufsig på.

Vid sidan av hamnen ligger underbara stenblock som bjuder in till bad vilket vi då också tog.

Många bad har det blivit i år och nästan vartenda ett har varit årets bästa. Nu har temperaturen stigit rejält i vattnet och baden blir långa och sköna.

Även om det är restaurangfritt här så kan man få sig ren och skär lyx med nyfångade och helt nykokta räkor direkt från räkfiskarn.

Om det är något jag skulle kunna flytta till västkusten för så är det just de färska skaldjuren. När jag är väl här så vill jag frossa i allt från havet så mycket det går.

Ett glast kallt vitt och deckare i min ensamhet för si så där 17 minuter.

Kusiner som fått sig en rekordlång dos av varann denna sommar. På Gotland, i Skåne och nu Orust.

Sommarlovet som aldrig tar slut.

Vet inte om det blir lyxigare än så här??!! Sjöbod med egen brygga åker upp på önskelistan.

Ljuvliga sommarnatt.

Så mycket vi upplevt denna semester och känslan av att allt nu går mot ett slut är ofrånkomligt. Jag har räknat ut att det är 12 sängar jag sovit i på våra fem veckor och nu har jag slutat undra var jag är när jag vaknar. Att vi rest runt i Grekland och i Sverige har verkligen förlängt tiden och gett mängder av minnen. Att vi haft vädret med oss och varit friska är något jag verkligen inte tagit för given men nu tackar alla stjärnor för. Livet är enklare i sol och god hälsa än tvärt om.

En dag kvar på vårt äventyr och den ska ta oss så långt västerut det nästan är möjligt innan det slutar heta Sverige.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x