Grönt är skönt, speciellt på nya Floris från Rörstrand

I torsdagskväll var jag bjuden av Nordic Nest på en visning av ny färg på gammalt porslin. Låter det krångligt? Så här är det; Rörstrand som har gjort porslinsserien Ostindia sedan 1932 gav serien en uppgraderad design 2012, den serien som kallas Floris. Grundmönstret användes, det fick blomma ut kan man säga, och samma färger som tidigare.

Nu 2024 kommer Floris i en ny färg: Grönt! En mycket efterlängtad uppgradering. Du kan se hela serien HÄR. adlink Rörstrand berättade att färgen har plockats från en annan stor favorit i deras arkiv: Gröna Anna. Det är som om familjer kommer samman.

Det är lite lurigt för ögonen då vi alla är så vana vid den blå så blir det som om vår hjärna säger att tallrikarna är blå. Du får kolla in i rätt ljus HÄR. adlink

Eventet hölls på restaurang Portal vid S:t Eriksplan som jag bland annat besökt tidigare HÄR. Men nu var det i källaren, i deras studio. Så mysigt litet kök och den gröna färgen på kaklet var ju som gjort för eventet.

Så mycket god mat. Jag vill verkligen rekommendera ett besök på Portal. Klas Lindberg som är en tidigare Årets Kock-vinnare vet hur man lagar mat om man så säger.

Har du grön Swedish grace adlink hemma? Eller kanske Gröna Anna? Då har du en match made in heaven!

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisabeth Sannar
Elisabeth Sannar
4 dagar sedan

Hoppas att den blir populär, för mönstret är underbart. Jag håller mig till mitt blåa. Min mamma köpte ”vanliga” Ostindia på 40-talet, så jag har en massa delar som inte finns längre. Saltkar, små burkar med lock och annat. Jag har köpt till under åren, också Floris och blandar hejvilt. Jag älskar mitt porslin och min yngste son har mycket också. Han har köpt på auktion. Det roligaste är mjölkkannan. Jag har en gräddkanna från 40-talet och den räcker inte långt när hela familjen ska dricka te. Alltså ringde jag till Rörstrand och frågade om de inte visste att folk… Läs mer »

Nina
Nina
3 dagar sedan

Spännande. Måste se den i verkligheten, man är för van med den blåa. Men underbart med variationer.

Du kanske också gillar...

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x