Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 januari, 2016

Rörstrand firar 290 år med spirande porslinserien Eden

2016 är året då Rörstrand firar hela 290 år! Inte många svenska företag, eller globala porslinsföretag, som kan stoltsera med en sådan hedersam ålder. Det ska firas!

Och vilket bättre sätt finns det för ett porslinsföretag att fira än att sätta en gammal klassiker i nyproduktion. Och inte vilken klassisk serie som helst utan vår, vi konsumenters, favorit, för detta är resultatet av en undersökning – vilken porslinsserie önskar ni se igen? Svaret blev Eden.

Serien fanns i ursprungligen hela 72 delar och denna nya serie blir om 6 delar och kommer i butik i april 2016.

I morse var det pressrelease och intresset var rekordstort. 140 personer var på plats i arla morgonstund för att se på Rörstrands nyhet. Kanske att det var lite för många för det var trångt om saligheten men finns det stjärterum så finns det hjärterum. Precis som i Edens trädgårdar kanske.

Porslinet är så fint och många kommer nog vilja börja samla. Man har sett att många gärna kombinerar retrotryck med andra porslin som kan vara av helt annan stil eller tid.

Något jag tror kommer gå rikitgt bra är den fina burken. Härlig att ha äppelmoset i till frukostgröten eller att använda som förvaring – sminkpenslar, pennor och penslar eller som bestickkorg. Möjligheterna är oändliga.

Och som alltid är det lika härligt att träffa sina kollegor på dessa events. Jag och Åsa trängdes i ett hörn och mumsade mackor och sedan tog jag armkrok på Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.