Skala & skålla mandlar med hett vatten

Du skalar och skållar mandlar enkelt. Mandlar hör julen till och de smakar som bäst utan sitt skal som kan vara lite bittert. Mandlar används i många bakverk maträtter samt ihop med russin  till glöggen nu i december. Så se till att fylla burkar med skållade mandlar och var redo! 

Hur du gör för att skala hasselnötter enkelt ser du HÄR.

Skala & skålla mandlar med hett vatten

Gör så här: Koka upp en kastrull med vatten och mandlar och låt koka någon minut. Häll av och skölj i kallt vatten, häll av i sil eller durkslag.  

Ta en mandel och liksom tryck ut den nakna mandeln från sitt bruna skal. Lägg på hushållspapper och låt torka helt. Lägg i försluten burk och förvara i kylen. 

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x