Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 oktober, 2022

Salta kex, nutella & jordnötter – du kommer tacka mig!

Ja men jag vet inte vad jag ska säga? Kanske att det absolut godaste lilla snackset har sett dagens ljus här i mitt kök? Ett mellanting mellan salt och sött. Eller kanske både sött och salt snarare.

Det är nu många chipsproducenter som skapat chokladdoppade ostbågar, sombreros å annat. Men gör dem hemma då med salta kex med TUC eller annat märke. Bred på nutella eller annat märke och sedan hackade jordnötter på.

Tre ingredienser och fredagsmyset är klart.

Jag hade smakerna på känn men ville göra ett test på barnen. Bredde tre kex och gav dem varsitt utan att jag så något. “Vad är det här???” sa lillkillen. “Är det nutella?” sa storebror med vetskapen om att jag skulle ju ha kunnat ha typ marmite på bara för att luras ha ha. “Får jag fler?” sa dottern.

På min empiriska undersökning så blev det alltså högsta betyg. Och som part i målet kanske jag inte ska uttala mig men – hallå i min lilla låda vad gott!

Förslag på fler enkla snacks som detta? Absolut – kolla in:

Fyllda dadlar med choklad och flingsalt
Bräck av jordnötsringar, choklad och karamell
Chokladbollar med jordnötssmör
Karamelliserade popcorn

Ha nu en fantastisk fredag och helg. För det ska jag. Jag tänkte åka till Uppsala, äta skaldjur, fira namnsdag med Afternoon Tea och sova en massa. Samt fotografera julmat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.