I går var jag på ett spännande lunchevent. Eva Solo visade upp en av vårens nyheter: en vattenkaraff med en spetsig och smart detalj – från korken går ett spett ner i karaffen ämnad att spetsa smaksättare på. Himla smart faktiskt!
Fantastiska mästerkocken och programledaren Mischa Billing hade fått i uppdrag att hitta förslag på bra smaksättare till vatten. En sak som hon berättade var hur man i vanliga fall väljer smaksättare, tex lime eller gurka, som ger mycket smak men döljer vattnets egna smak. Aldrig tänkt på det men det stämmer ju!
Hon hade gjort tre förslag varav en smaksättning jag gick i gång på. Det var färska kryddor som gav vattnet en hetta fast där vattnet fortfarande smakade vatten. Läckert faktiskt. Och vad var det i? Jo; ingefära, citrongräs, mynta, kumquat och chili. Ja, ni hör ju – riktigt läckert.
Eventet var i Urban Delis arbetskök, den sk Studion. Bara att få komma in där var ju som en dröm. Ett magsikt läckert storkök med snygga och inspirerande detaljer.
Som de här utanpåliggande rören och sladdarna vid diskbänken.
Sen var det fritt fram att experimentera fram egna smaksättningar. Utöver smaken så tycker jag detta är en kul flaska att använda i dekorationssyfte.
______________________________________________
Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth