Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 juli, 2019

Frukost i det gröna vid mitt sommarhus

Jag har ett hus och det är sommar – då har jag väl ett sommarhus??!!

Hör ni hur det låter som när Pippi Långstrump säger att hon redan bor på ett barnhem för att hon är barn och huset är hennes hem? Så känner jag för vårt hus nu i sommartid; att det får bli vårt sommarhus.

Mina föräldrar har aldrig haft något sommarhus så jag är inte uppväxt med ett andra hus utan min mamma gjorde om vårt hus till en somrigare variant. Hon la trasmattor vid altandörren och mellan maj och augusti fick man gå in med skorna på vilket ju gjorde en stor skillnad. En annan sak var att uteplats och balkong blev våra självklara vardagsrum. Middagen skulle ätas ute!

Vi är i samma läge och jag skulle aldrig komma på idéen om att ha två hus samtidigt av den enkla anledningen att jag skulle ha så dåligt samvete för det hus jag för tillfället inte är i (och att det är ju dubbel kostnad men det låtsas vi inte om nu…). Att ha två trädgårdar, två kök osv att hålla reda på skulle göra mig tokig. Och pank!

Så jag gör som mor min och gör vårt väldigt oktoberkompatibla hus lite somrigare. Och flyttar ut.

Ett vardagsrum i trädgården och sedan ett matbord med stolar på vår altan. Tidigare hade vi två matplatser men det gav ju galen förvirring och slutade med att ingen användes.

Här blir plats för mys och enklare matstunder. Som en frukost för en med tidningen.

Och det slår aldrig fel…

Medan jag håller på i köket och kokar kaffe och skär bär bryr sig katten inte ett skvatt om mig men så fort jag ska sätta mig å äta; då ska han vara nära.

Somrigare än så här går det väl inte att få? Se där – jag har för noll kronor skaffat mig ett sommarhus!

Grekisk yoghurt, frukt å bär, blandade nötter och flytande honung. Pang tjong perfekt!

Och bara för mig. Sorry katten.

Han verkar ta det med ro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.