Inlagda ägg, även kallt picklade ägg, var verkligen en hit på vår påsklunch förra året. Förutom att de blir kommunens snyggaste ägg så var de dessutom väldigt goda och enkla att göra.
Vilken buffé som helst blir med inlagda ägg, picklade ägg, superproffsig. Sen att de är enkla att göra behöver man ju inte avslöja…
Inlagda ägg, picklade ägg
Ingredienser
1 dl ättikssprit
2 dl socker
3 dl vatten
2 råa rödbetor, skivade
6 hårdkokta ägg
Gör så här: Koka äggen och skiva de råa rödbetorna. Koka lag på ättikssprit, socker och vatten ihop med de skivade rödbetorna. Lägg de kokta och skalade äggen i en glasburk och häll över lagen tillsammans med rödbetsbitarna. Låt stå minst ett dygn.
Precis innan servering skär du äggen i halvor eller klyftor.
Vill du ha mer påskpyssel? HÄR kommer du till min påskpysselkategori.
Antar att ättikslagen ska kallna innan den hälls över äggen?
Är det 12 % ättika?