Följ mig:
Påsk Påskmat

Mastodont påsklunch med japanska inslag

6 april, 2015

I går hade vi påsklunch och bjöd på en massa godheter, mest från havet. Sillar, gubbröra, sikrom, lax på fyra sätt, picklade ägg, omelett, bröd och ost.

Gubbröra och sikrom serverades som små snittar i små rågbrödschips.

Mer om dukningen kan du se här.

Picklade ägg var verkligen en hit. Förutom att de är kommunens snyggaste ägg så var de dessutom väldigt goda. Så enkla att göra. Recept hittar du HÄR.

Gurksillen blev bättre än någonsin. Pepparoten var superfärsk och på bästa humör som släppte iväg en massa smak.

Maken storstilade som vanligt och gjorde en riktigt god mussel- och bönsallad

Jag är ju en sann konservatist och vill egentligen bara ha klassiker så som sill och lax vid påsk men maken ville testa nytt och gjorde två laxrätter med japanska smaker. Tur han är innovativ och initaitvtagande. Sashimi med yuzu (1 msk apelsin, 1 msk lime, 1 msk citron och 3 msk soya) och sen en  tatakilax – lax med kryddrubb som lättsteks. Serverades med edamamebönor och sjögrässallad.

Och så här glad ser en mätt påskärring ut. Rör inte min kopp!

Ibland får man ta genvägar, eller hur? Hur mycket jag än älskar att baka fick det stryka på foten och det bidde en köpetårta fast überpimpad med påskgodis.

I dag blir det återigen en lugn dag. Vi ska ut å cykla med 5åringen. Kul att se hur han blir bättre för varje gång och får kläm på trampandet. Sen blir det till å äta rester från påsken. Mums alltså.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Hanna 6 april, 2015 at 10:34

    Men så gott det ser ut alltihop!! Picklade ägg verkar ju verkligen vara en hit, så himla fina i färgen också!

  • Lämna en kommentar

    Close